jön a gőzös

2021.06.12. 17:54

Nosztalgiavonat érkezik Komárom-Esztergom megyébe

A MÁV Rail Tours nemrégiben közzétette idei programtervezetét. A nosztalgia- és élményutazások rajongóinak jó hír, hogy megyénkbe is indítanak vonatot, illetve több szerelvény is szűkebb hazánkon halad keresztül.

K. L.

A 424-es „Bivaly” gőzmozdony mindig nagy népszerűségnek örvend

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. L.

A társaság közleményében úgy fogalmazott, elemeiben kívánják megújítani a különvonatos utazások szolgáltatásait, mindamellett, hogy megtartják a korábbi utazások szellemiségét. Már foglalhatók az idei nyár újdonságát jelentő Strandidő Expressz különvonatok helyei, amelyek átszállásmentes kapcsolatot biztosítanak Békéscsaba és Balatonfenyves között.

Szintén elérhetők a gőzfelhős kirándulások. A „menetrendet” böngészve láthattuk, hogy augusztus 1-én, illetve október 2-án gőzfelhős kirándulás lesz a Dunakanyarba, október 23-án pedig Esztergomba, majd ezen a napon „gőzfelhős pendli” is lesz Esztergom és Nyergesújfalu között. Utóbbiról megtudtuk, hogy ezt az utat azért szervezik, mert szeretnének lehetőséget biztosítani azoknak is, akik szeretnék átélni egy hamisítatlan békebeli gőzmozdonyos nosztalgiautazás élményét – a fővárosba való utazás nélkül.

A 424-es „Bivaly” gőzmozdony mindig nagy népszerűségnek örvend
Fotó: K. L. / 24 Óra

A dorogi és tokodi tartózkodása alatt – ahol technikai okokból (víztöltés, mozdony irányváltása) hosszabb ideig áll majd a vonat – lehetőség nyílik végignézni teljes hosszában a szerelvényt, hiszen minden kocsi kialakítása különböző, illetve lehetőség nyílik különleges, közeli fotók készítésére is az impozáns gőzmozdonyról.

A szerelvényen első-, másod- és harmadosztályú kocsik is lesznek, és nem marad le róla a nosztalgia-büfékocsi sem. Erről például azt érdemes tudni, hogy az 1915-ben eredetileg kalauzkocsinak épült büfékocsi a vonat központi találkozási pontja. A sárgaréz borítású pult, a nyersfapadok és asztalok hamisítatlan söntés hangulatot teremtenek és tökéletes helyszínt biztosítanak új barátok megismerésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában