szívmelengető

2021.06.24. 17:30

Édes videó: a tatabányai állatvédők kisrókát mentettek – nem találod ki, mi nyugtatja meg

A Tatabányai Ebrendészeti Telep és a mellette működő Segítő Kéz a Kutyákért Egyesület több állatot, köztük egy bébi rókát mentett a napokban.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Tatabánya Megyei Jogú Város

Egy árván maradt, tíz hónapos róka babát mentettek állatvédők Tatabánya környékén. Az állat testi fejlődése mellett a lelki egészsége is fontos, ezért hangterápiát alkalmaznak a szakemberek. Nyugtató hatással van a félelemmel élő állatoknál a hangterápia, illetve hozzá kell szoktatni a környezeti zajokhoz, ezért úgy döntöttek a Tatabányai ebrendészeti telep, a Segítő Kéz a Kutyákért Egyesület tagjai, hogy nappalonként halk rádió szóljon.

Gondozói egy idő után észrevették, hogy a mentett állat főként Bochkor Gábor hangját szereti a rádiós reggeli műsorában, ezért rendszeresen az szól a menhelyen. Bányai Szilárd telepvezető szerint fontos, hogy a kis róka emberi hangokat halljon, hozzászokjon a zajokhoz, írja a borsonline.hu

– Ahogy láttuk, nagyon tetszik neki a reggeli Bochkor. Szóval mindig együtt hallgatjuk reggel – mondta Bányai Szilárd. A telepvezető aztán Bochkorék műsorában is megszólalt a napokban.

– Csele, aki Fekete István regénye nyomán kapta a nevét, egy tíz hónapos róka lehet a fogazata alapján – mesélt az állatról. – A rókát úgy találtuk egyébként, hogy kutyákért indultunk... A környékünkön egy rókalyukban születtek kiskutyák. Tudom, hogy az állatvédők most hangosak lesznek, hogy egy vadállatnak a vadonban a helye, de szeretném tisztázni: ennek a kis rókának az életét mi megmentettük. Nagyon rossz állapotban került be ilyen korban életképtelen még egyedül. Az egy éves kort ugyanis a kis rókák húsz százaléka nem éli meg. Úgyhogy most az a feladatunk, hogy felerősítsük, aztán majd jó testi és pszichés kondíciókkal kerül örökbefogadásra.

Bochkor Gábor a beszélgetés alatt felvetette, hogy szívesen meglátogatná Cselét, akinek – a gondozó szerint – ismerős már a Retro Rádió ikonikus műsorvezetőjének hangja, így biztosak lehetnek benne, hogy régi ismerősként üdvözli majd.

– Amikor megláttuk ezt a videót, teljesen ledöbbentünk. Annyira különleges és aranyos történet ez, hogy egy kis róka a mi hangunkra szocializálódik. Egyértelmű, volt, hogy szeretnénk beszélgetni ezzel az úriemberrel, aki az állatot neveli – mondta a Borsnak Bochkor Gábor. – Egyrészt érdekes kísérletnek tartottuk, másrészt pedig mindig jó érzés, amikor az ember szembesül azzal, hogy milyen hatása is van a munkájának és ha ez egy ilyen különleges helyzet, akkor meg pláne – nyilatkozta Bochkor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában