csobbanás

2021.05.18. 20:00

Új üzemeltetője van a bábolnai fürdőnek, kiderült, mikor nyithat a strand

Szerdától a Rába-Quelle Kft. üzemelteti tovább a Bábolna Strand- és Termálfürdőt. Kovacsics Imre, a győri székhelyű cég ügyvezetője a hétfői tájékoztatón azt is elmondta, terveik szerint június 1. és 15. között nyílik meg újra a fürdő.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Dr. Horváth Klára polgármester az eseményen arról beszélt, jelentős mérföldkő ez a nap a település életében. Felidézte, a fürdő múlt év júliusában nyitotta meg kapuit, majd rövid működés után, személyi okok miatt bezárt, a nyitásra pedig a járványhelyzet miatt később sem volt lehetőség.

A kiírt közbeszerzési pályázatot végül is a Rába-Quelle Kft. nyerte, ők tették ugyanis a legkedvezőbb ajánlatot. A polgármester hangoztatta, a cég ügyvezetője, Kovacsics Imre, a fürdők világában ismert és elismert szaktekintély.

– Remélem, hogy harmonikus és hosszú távú együttműködés alakul ki közöttünk – mondta dr. Horváth Klára. – Akik eddig a településünkre látogattak, mindig elismerően nyilatkoztak, bízom benne, hogy a fürdő is ezt a véleményt erősíti majd.

Kovacsics Imre hangoztatta, nem csupán a jelenben szeretnének hatékonyan működtetni, hanem a fürdő jövőképét is ki akarják dolgozni. A napokban következik a hivatalos átvétel, kezdődnek az engedélyeztetések, felkészítik a fürdőt a nyitásra, amelynek ideje június elseje és 15. között esedékes. Hozzátette, a tavalyi évre próbaüzemként tekintenek, levonva az időszak tanulságait.

– Aki eljön hozzánk, családias fürdőben találja majd magát – mondta az ügyvezető. – Nem az lesz a lényeg, hogy minél többen zsúfolódjanak be egy helyre. Elégedett, visszatérő vendégeket szeretnénk, akik élvezik a helyi vendégszeretetet. Tematikus fürdőben gondolkoznak, amely épít a környék építészeti, vidéki jellegére. Több helyi termelőt is megkeresnek majd, hogy friss alapanyagokból biztosíthassák az étkezést. A jegyárakról a cég két és fél hét múlva tud információt adni, de Kovacsics Imre hangsúlyozta, nem szeretnének beszállni az árverseny hajszába, ami arról szól, hogy a koronavírus miatti kiesett bevételt mielőbb be kell hozni. Ár-érték arányban megfizethető jegyárakat terveznek.

– A fürdőnek jelenleg inkább strand jellege van, de kiváló minőségű gyógyvízzel is rendelkezik – mutatott rá Kovacsics Imre. – Épp ezért olyan fejlesztéseket kiviteleznénk, amelyek minél több embernek adnak lehetőséget őszi, téli kikapcsolódásra.

Gyógyulásban segít a termálvíz

A termálkút 1200 méter mélyről érkező, 38 és 51 Celsius-fokos hidrogén-karbonátos hévize táplálja a termálfürdő medencéit. A termálvíz a magas jodid-ion-tartalma által kifejtett gyógyhatása miatt a jódos gyógyvizek csoportjába sorolható, amely keringésjavító és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik; különösen a nőgyógyászati betegségeknél lehet kedvező hatása. A jód nemcsak a bőrön keresztül, de belélegezve és ivókúra formájában is használható, így természetesen segít leküzdeni a jódhiányt is. Számos betegség esetén jelenthet gyógyírt egy fürdőterápia vagy ivókúra, de fontos tudni, hogy pajzsmirigy-túlműködés esetén ellenjavallt a jódos vizek alkalmazása. A magas ásványianyag-tartalom miatt a javasolt fürdési idő kétszer 30 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában