Brigetio

2021.05.06. 06:27

Nyitás előtt a komáromi fürdő: itt az összes betartandó szabály

Már a komáromi Brigetio Gyógyfürdőben is készülnek az újranyitásra. Nemrégiben közzétették azt is, milyen részekkel egészül ki a házirendjük.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Bár a nyitás pontos ideje még nem ismert, valószínűleg a május 10-e utáni napokban várják vissza újra vendégeiket a gyógyfürdőbe. A hatályos kormányrendeleteknek megfelelően alakulnak az új szabályok. Amennyiben a fürdőlátogató vendégek száma eléri az egyidejű maximális kapacitást, úgy átmenetileg szüneteltethetik a jegyárusítást.

A fürdőbe csak védettségi igazolvány bemutatásával lehet belépni, azoknak is, akik már megvásárolt bérlettel rendelkeznek. A maszk viselése azokon a helyszíneken, ahol a másfél méteres távolság nem tartható – a medencetér kivételével – javasolt. A Komthermál Kft. alkalmazottai kötelesek maszkot viselni a fürdő egész területén, amennyiben nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

Papucsot kötelező hordani. Továbbá arra is kérik a vendégeket, hogy a vendéglátóhelyek székein helyezzék el a saját törölközőjüket és ezen foglaljanak helyett. A fürdő területén kézfertőtlenítőket is kihelyeztek, ezeket rendszeresen használni kell. A nem egy háztartásban élő vendégeknek legalább másfél méteres védőtávolságot kell tartani. A medencékben a nem egy háztartásban élő vendégek között legalább kétméteres védőtávolság javasolt.

A medencékben engedélyezett egyidejű fürdőzőszám semmilyen körülmények között nem léphető túl. A kültéri úszómedencében egy időben 250-en, az élménymedencében 213-an, a gyermekmedence mélyebb részén, strandnyitás esetén 10-en, a pancsolórészen 22-en tartózkodhatnak. Az úszómedencében 113-an, a tanmedencében 25-en, a beltéri gyógymedencében 21-en, a kültéri gyógymedence két részén pedig 35-en, illetve 39-en lehetnek.

A medencébe lépés előtt kötelező az alapos, szappanos előfürdő. A medence igénybevétele után utófürdő javasolt. A lábmosót mindig használni kell. A gyermek és pancsolómedencében felnőtt nem tartózkodhat. A mosdók használatát követően az alapos kézmosás, kézfertőtlenítés mellett szappanos előzuhany szükséges.

A napozóágyakat, pokrócokat, egyéb eszközöket szintén úgy kell elhelyezni, hogy minden oldalról biztosított legyen a másfél méteres védőtávolság. A strand megnyitását követően a bérelhető napozóágyakat a használatot követően fertőtlenítik. A fertőtlenítőszer okozta esetleges ruhafakulásokért a fürdő nem vállal felelősséget.

Gyógyászat

Az orvosi rehabilitációs, társadalombiztosítási támogatású gyógyászati szolgáltatások és fizikoterápia körébe tartozó ellátások a betegek számára védettségi igazolvány nélkül is igénybe vehetők, ők kizárólag a gyógyászati részleget látogathatják. Belépés előtt kötelező a testhőmérséklet-ellenőrzés és a járványügyi adatlap kitöltése. Az ellenőrzés az épületen kívül, a nyári strandpénztárnál történik. A csoportos vízitorna, illetve a medencefürdő (bel- és kültéri gyógymedencék) kizárólag védettségi igazolvánnyal látogathatóak. A gyógyászati részlegen mindenkinek kötelező a maszkviselés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában