labor

2021.05.26. 07:55

Életmentő rákgyógyszer készül az észak-komáromi kórházban

Onkológiai betegek részére, gyorsan osztódó ráksejtek szaporodását gátló citosztatikumokat készítenek a jövőben az észak-komáromi kórház gyógyszertárában, illetve a most átadott, hozzá tartozó korszerű laboratóriumban.

K. D.

Onkológiai betegek részére, gyorsan osztódó ráksejtek szaporodását gátló citosztatikumokat készítenek a jövőben az észak-komáromi kórház gyógyszertárában.

Forrás: Keszegh Béla/Facebook

A komaromonline.sk beszámolója szerint az új gyógyszerészeti központ igazgatójának a kórház vezető és klinikai gyógyszerészét, dr. Komjáthy Hajnalkát nevezték ki, akinek a vezetése alatt, ahogy már korábban is, egyéb, a gyógyszerpiacon hiánycikknek számító készítményeket is előállítanak.

Az átadón jelenlévő Vladimir Lengvarský egészségügyi miniszter hangsúlyozta, külön öröm a számára, annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány minden szempontból komoly terhet rótt az észak-komáromi intézményre is, mégis sikerült folytatni és megvalósítani egy ilyen nagyszabású tervet. A járvány még élesebben megmutatta, hogy a daganatos megbetegedéssel élők mennyire kiszolgáltatottak, ezért szeretnék a lehető legjobb és legmagasabb szintű ellátást nyújtani a betegek részére a kórház onkológiai központjában.

A laborban az Angliában megrendelésre legyártott speciális citosztatikum izolátor, úgynevezett Glovebox segítségével az onkológiai betegek részére, gyorsan osztódó ráksejtek szaporodását gátló citosztatikumokat készítenek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában