avatás

2021.05.28. 20:03

Cselezgetve vették birtokba az új lábatlani pályát az ovisok

Pénteken felavatták, majd a gyermekek birtokba is vehették azt a műfüves játékteret, melyet az Óvodai Pályaépítési Program keretében létesítettek a Zengő Óvoda és Bölcsőde épülete mellett.

W. P.

Dr. Veres Zoltán, dr. Kancz Csaba, Teller Péter, dr. Völner Pál és Khéner László vágták át az új lábatlani pálya szalagját

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Az ünnepségen Teller Péter polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd úgy fogalmazott: ez a beruházás újabb mérföldkövet jelent a város életében és a pályázat révén egy régi álom vált valóra.

Elhangzott, hogy az elmúlt években többszöri próbálkozás után végre minden feltétel adott volt és 24,1 millió forintos pályázati forrásból, illetve 1,7 millió forintos önkormányzati önrészből megépült a pálya.

Dr. Veres Zoltán, dr. Kancz Csaba, Teller Péter, dr. Völner Pál és Khéner László vágták át az új lábatlani pálya szalagját
Fotó: W. P. / 24 Óra

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője felidézte, hogy 2010-ben Buzánszky Jenő tiszteletére egy négyes megállapodás keretében megépült a dorogi Petőfi iskola udvarán a műfüves pálya, majd az elmúlt egy évtizedben a Magyar Labdarúgó-szövetség és a kormányzat támogatásával további létesítmények jöttek létre a megyében. Arra kérte a felnőtteket, hogy találják meg az összhangot a Piszkei lakótelepen élőkkel, hogy ne legyenek feszültségek.

Khéner László, az MLSZ Komárom-Esztergom megyei igazgatója többek között arról beszélt, hogy az elmúlt esztendőkben több javaslat is volt arról, hogy hol épüljön új pálya Lábatlanon, de különböző okok miatt nem valósultak meg az elképzelések. 2018-ban viszont az MLSZ elhatározta, hogy ovifocipályákat fognak építeni és a programban a lábatlani helyszín is szerepelt.

A beszédek után dr. Veres Zoltán megyei jegyző, dr. Kancz Csaba, Teller Péter, dr. Völner Pál és Khéner László átvágták a szalagot.

Játéktér

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, az MLSZ Komárom-Esztergom megyei társadalmi elnöke az ünnepségen elmondta, hogy az elmúlt időszakban negyvennyolc pálya épült és azt tapasztalják, hogy tömegsportra is egyre többen használják őket. A most átadott játéktér egyben gyermekbarátnak minősül, ugyanis az óvodásokra való tekintettel nem gumigranulátummal, hanem homokkal töltötték fel a műfűszőnyeget. Ez az ízületeket is kíméli.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában