ünnep

2021.04.05. 20:17

Locsolkodás tűzoltó módra: fecskendővel várták a sárisápi asszonyokat-lányokat

húsvéthétfő reggelén Annavölgyön és Sárisápon tizenkét lánglovag indult útnak, hogy a hagyományok éltetésével egy kis mosolyt csaljanak a két településen élő hölgyek arcára.

Walczer Patrik

Tűzoltófecskendővel járták a falut

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Mint arról beszámoltunk, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp tagjai három járművel járták végig a két falut: huszonkét kilométeren keresztül kanyarogtak az utcákon, még a domboldalakon futó, szűk útszakaszokat is megjárták, sok helyen pedig tojásokkal, némi nedűvel vagy csokoládéval fogadták őket.

Tűzoltófecskendővel járták a falut (Fotó: Walczer Patrik / 24 Óra)

A tűzoltók a civil szervezet Facebook-oldalán folyamatosan közölték, hogy éppen merre jártak, így a lakosok időben értesültek arról, mikor érkeznek meg a locsolók. Az egységek a háti puttonyfecskendőt „csőre töltve” figyelték a házak ablakait is, hiszen a járványhelyzet miatt sokan nem merészkedtek ki még az utcára sem. Az idősebbek között voltak olyanok is, akik megjegyezték: a rendhagyó locsolással és a figyelmességgel színt vittek az életükbe.

A sárisápi és annavölgyi lányok nem hervadnak el (Fotó: Walczer Patrik / 24 Óra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában