nosztalgia

2021.04.20. 14:00

Generációs élmény az Angolparkban: így nőtt fel Tata a Pálma mellett

Egy 1943-as fényképet mutattunk olvasóinknak a Pálma Rendezvényházról, aminek láttán sokan osztották meg emlékeiket.

Kemma.hu

Fenyő Miklós egyik tatai koncertjén

Forrás: Dolgozók Lapja/Hungaricana

Nemrég egy kis játékra invitáltuk olvasóinkat, főként a tataiakat. Egy régi fotóról kellett kitalálniuk, vajon melyik helyi ikonikus épületet ábrázolja az, majd azt kértük tőlük, idézzék fel legkedvesebb emléküket, ami a helyhez kötődik.

A megoldást hamar kitalálták olvasóink: a fotón a Pálma Rendezvényház látható, vagy ahogy az idősebbek hívják, a Pavilon. Legnagyobb örömünkre sokan nosztalgiáztak is: a tatai Facebook-csoportokban záporoztak az emlékek.

Folytassuk a nosztalgiázást!

Várjuk olvasóink történeteit, fotóit az Angolkertről a [email protected] mailcímre.

A többség a szálló mögött található hajdani Kristály-fürdőről és a régmúlt idők nagyszerű strandolásairól mesélt.

Volt, aki üdítőzni járt át két csobbanás között, másoknak pedig a gyerekkori fagylaltozás édes emléke jutott eszébe. No és persze akadt, aki barátaival egy iskolai „lógós” nap helyszínéül választotta az Angolparkot.

Fotó: Lissák Tivadar / Fortepan

A 78 évvel ezelőtti képen az épület előtt a Budapesti Kórus és a Székesfővárosi Zenekar hangversenyét örökítették meg, de több szabadtéri koncertet is rendezték itt, így juthatott eszébe egyik olvasónknak Fenyő Miklós, aki anno szintén fellépett Tatán.

Fenyő Miklós az egyik tatai koncertjén (Forrás: Dolgozók Lapja/Hungaricana)

A zenészen kívül más nagy név is előkerült, így Papp Lászlóé is, akit a hozzászóló elmondása alapján látott is az olimpiára edzeni az épületben. Ennek utánajárva találtunk is egy 1951-es felvételt, ahol Papp Lászlón kívül számos sportolónk edz a tatai edzőtáborban a berlini Főiskolai Világbajnokságra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában