eredményhirdetés

2021.04.13. 17:51

Csaknem száz pályamű érkezett a tatabányai rajz- és fotópályázatra (képek)

A diákönkormányzat felhívása Tatabányán szinte az egész tanuló ifjúságot megmozgatta.

S. G.

A pályázat díjazott fiataljai

Forrás: 24 Óra

Fotó: Z. I.

Csaknem száz pályamű érkezett a Városi Diák- és Ifjúsági Önkormányzat által még az év elején meghirdetett fotó- és rajzpályázatra. Az újjáalakult szervezet március végéig várta a rajzokat, fotókat. A kiírásban szereplő alapfeltétel az volt, hogy a pályázóknak kötődniük kellett a megyeszékhelyhez, otthonuknak vagy iskolájuknak Tatabányán kellett lennie.

A beadott alkotásoknak pedig tükrözniük kellett készítőjük viszonyát a városhoz, és egy nevezetes épülethez, szoborhoz, intézményhez, vagy akár a város történetéhez is kellett kapcsolódnia az elkészült pályaműnek.

A díjátadót a Vértes Center teraszán rendezték meg, ahol Spiák István Dávid, a Városi Diák- és Ifjúsági Önkormányzat titkára ismertette a háromtagú szakmai zsűri által összeállított eredményt.

Kiemelte, a felhívás Tatabányán szinte az egész tanuló ifjúságot megmozgatta, hiszen az általános iskola első osztályától a középiskolás korosztályig minden évfolyam képviseltette magát. Igen sokan jelentkeztek, összesen hatvan­nyolc fotó és húsz grafikus munka érkezett be a kiírásra.

A zsűri a csaknem száz alkotásból végül három kategóriában hirdetett eredményt. Az általános és középiskolásokat (rajz) és a fotósokat díjazták. Az általános iskolások között első lett Gyarmati Alina, második Borvendég Márton és harmadik Bobák Dóra. A középiskolások között első Gróf Kitti, őt Dubiel Mercedes és Tóth Anna követte. A fotókategória győztese Horthy Ákos lett, akit Kefei Gábor László, valamint Kadarkuti Eszter követett. A rendezvényen különböző ajándékcsomagokat vehettek át a díjazottak.

Új geneRÁCIÓ

Az új geneRÁCIÓ címmel szervezett online szakmai work­shopot a Közép-Dunántúl régió fiataljai és ifjúsági szakemberei számára a díjátadót megelőzően az Erzsébet Ifjúsági Alap. Cserteg István köszöntötte házigazdaként a résztvevőket. Az előadók között ott volt Kerekes Máté István, Tatabánya diákpolgármestere, aki az elmúlt néhány hónap működésének tapasztalatairól is beszélt, és Pap Tibor, a Peron Tehetségközpont vezetője, aki bemutatta intézményét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában