autizmus

2021.04.06. 18:08

A kékben ragyogó Turulról készített bámulatos képeket a tatabányai fotós

Az autizmus világnapján a kékben ragyogó Turul Emlékművet Solymos Ákos tatabányai fotós is megörökítette, amelyről közösségi oldalán posztolt is.

Kemma.hu

Forrás: Beküldött

Fotó: Solymos Ákos

Április 2-án az autizmus világnapja volt, melynek alkalmából a Tatabányát védelmező Turul kék színbe öltözött, ahogy arról már korábban is beszámoltunk. Solymos Ákos tatabányai fotós is felment az emlékműhöz, hogy megörökítse a gyönyörű látványt.

Fotó: Solymos Ákos

Ákos a közösségi oldalán " target="_blank" rel="noopener noreferrer">osztotta meg a fényekkel kivilágított város felett őrködő óriásmadarat. A fotós bejegyzésében a világnap történetét is megosztotta. Az ENSZ egy 2007-es határozatában jelölte ki április 2-át az autizmus világnapjaként azzal a céllal, hogy hogy felhívja a világ figyelmét az autizmus spektrum zavarra, amely tízmilliókat érint a földön.

A tatabányai fotóstól már megszokott, hogy az év minden szakában bámulatos képeken örökíti meg a megye természeti kincseit. Legutóbb az újév első havába boruló Turulról és a tájról készített lélegzetelállító képeket, amelyekről mi is beszámoltunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában