gratulálunk!

2021.03.30. 10:38

Miniszteri elismerést kapott a tatai vízügyes, aki dunai és tiszai árvíznél is bizonyított

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság két munkatársa is rangos elismerésben részesült.

W. P.

Trifusz Péter miniszteri elismerést kapott

Forrás: beküldött

Fotó: ÉDUVIZIG

A víz világnapja alkalmából a miniszteri elismerő oklevélben részesült Trifusz Péter, az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (ÉDUVIZIG) Tatai Szakaszmérnökségének szakaszmérnök-helyettese.

Németh József igazgató tájékoztatása szerint Trifusz Péter nemcsak a Cuhai-Bakony ér völgyében zajlott rendkívüli vízkár-elhárítási feladatok során, hanem a 2010-es tiszai és dunai árvíznél is bizonyította rátermettségét.

Németh József igazgató (balra) és Trifusz Péter (Fotó: ÉDUVIZIG / beküldött)

Részt vett a 2013-as rendkívüli dunai védekezésnél is, egy évvel később pedig a Mura mentén vették hasznát kiváló szakmai hozzáértésének. 2018-től előlépett a szakaszmérnök-helyettesi posztra, valamint védekezési időszakban a Komárom–Almásfüzitő árvízvédelmi szakasz védelemvezető helyettesévé.

Balázsné Lampert Zsuzsanna (Fotó: ÉDUVIZIG / beküldött)

Trifusz Péteren kívül Balázsné Lampert Zsuzsanna, a vízrendezési és öntözési osztály nyugalmazott osztályvezető-helyettese is díjat kapott. A vízkár-elhárítási feladatok végrehajtásában is jelentős szerepet betöltő szakember Kvassay Jenő Emlékérem miniszteri elismerésben részesült.

(Borítókép: Trifusz Péter; Forrás: beküldött/ÉDUVIZIG)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában