beruházás

2021.03.17. 20:19

Közösségi szálláshely lesz a régi kömlődi csokigyár területén?

Tudomásunkra jutott a hír, miszerint közösségi szálláshely épül a településen, holott az ügy első körben sem talált megfelelő támogatásra.

W. Zs.

A közmeghallgatáson elutasították a szálló létrehozását

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Bogáth István polgármester megerősítette a hírt, és elhangzott az is, hogy a beruházó egy kiegészítéssel küldte meg a tervdokumentációt.

– A két évvel ezelőtti falugyűléshez képest új fejlemények vannak – kezdte a településvezető, majd hozzátette: a fórumon kapott felhatalmazás alapján az önkormányzat határozatot hozott arról, hogy nem támogatja a régi csokigyár területén a munkásszálló megépítését. Ezt az időközben felállt új testület is megerősítette.

– Úgy tűnik – folytatta –, hogy a beruházó megtalálta a „kiskaput”, és főépítészi engedélyezési eljárásra benyújtotta az épület tervdokumentációit azzal a kiegészítéssel, hogy a 65 férőhelyes munkásszálló helyett 38 férőhelyes közösségi szálláshelyet kíván létrehozni – részletezte. Úgy tudjuk, a beruházó célja továbbra is az eladás.

– Az önkormányzat, a lakosság és jómagam sem támogatom az épület ilyen formában történő hasznosítását, de az újonnan megfogalmazott funkcióval sajnos nem tagadható meg az építmény üzembe helyezése – fejtette ki Bogáth István.

Ismeretes, első körben 2019 júliusában közmeghallgatást tartottak. A fórumon a helyiek kérdezhettek az illetékesektől, mivel az ingatlan tulajdonosai és a tervek gazdái is meghívást kaptak. A Perczel Mór Általános Iskola melletti épület – akkori álláspont szerint – elvileg két hónapon belül készen állt volna arra, hogy munkásszállóként megkezdje működését, a lakók pedig a közeli ipari parkban dolgoztak volna, illetve Tatán, Tatabányán és Oroszlányban is, ami szintén nincs messze.

A helyiek aggályaiknak adtak hangot, hogy a munkások magaviseletére nincs garancia, féltik a családjukat, az iskolában délután ugyanis mazsorettcsoport próbál, a pince pedig kultúrház funkciót is ellát. Az elmérgesedő hangulatú egyeztetésen a tulajdonosok részéről nem várt fordulat következett be, ugyanis végül azt közölték, lehet, mégis inkább idősek otthona lesz az épületben a munkásszálló helyett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában