Ismét magasra tört a Komárom-Esztergom megyei új covidosok száma

A koronavirus.gov.hu március 19-i adatai szerint 20463-ra emelkedett a fertőzöttek száma Komárom-Esztergom megyében.

Kemma.hu

Magasak a fertőzöttségi számok

Forrás: koronavirus.gov.hu

Ahogy arról beszámoltunk, 10 759 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 549 ezer 839 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 213 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 17 841 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 364 ezer 808 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 167 ezer 190 főre emelkedett. 10 264 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1174-en vannak lélegeztetőgépen.

Magasak a fertőzöttségi számok (Fotó: koronavirus.gov.hu)

Komárom-Esztergom megyében míg szerdára csak 177-et, csütörtökre pedig 260 új esetet regisztráltak. A pénteki adatok szerint újra magasabb számot produkált a járvány: 352 új covidost találtak. Ezzel 20 463-ra nőtt a regisztrált fertőzöttek száma.

Fotó: koronavirus.gov.hu

A kormányzati tájékoztató oldal emlékeztetett rá, hogy folyamatosan zajlik az oltás, már 1 millió 477 ezer 554 a beoltottak száma, ebből 444 ezer 451-en már a második oltásukat is megkapták. A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, ezért a kormány március 22-től újabb egy héttel meghosszabbítja a jelenlegi korlátozásokat.

Hozzátették, hogy az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország már a második az uniós átoltottsági ranglistán. Az újranyitásról szóló nemzeti konzultáció lezárult.

– Az újranyitást akkor tudjuk megkezdeni, ha 2,5 millió ember be lesz oltva – nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök reggel a Kossuth Rádióban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában