Covid-dráma Tatabányán: rohammentő vitte Pestre a 1,5 éves kisfiút

A másfél éves Bertalan majdnem kiszáradt, ráadásul alig kapott levegőt, ezért kórházba vitték szülei. Ott kiderült: a pici covidos.

Kemma.hu

Forrás: Facebook / Ripost

A 23 éves Bagoly Tamás február végén egy Facebook-csoportban mesélte el a kistestvérével és édesanyjával történteket, írja a metropol.hu. Ezzel a vírustagadóknak üzent a fiatal.

– Kisöcsémet a szüleim bevitték a tatabányai kórházba azzal a panasszal, hogy nem eszik, nem iszik a gyermek és köhög. Kiderült, hogy Covid–19 fertőzött az öcsém, valamint légzési nehézségei vannak és tüdőgyulladása – részletezte Tamás. – Kiderült, hogy édesapám felesége is Covid pozitív. A röntgent és az infúzió lefolyását követően a testvérem evett pár falat bébiételt és ivott pár korty folyadékot, majd a kórház az édesanya pozitív tesztje miatt őt és öcsémet is hazaengedték. A zárójelentésben leírták, hogy ha a gyermek állapota rosszabbodna, akkor a szülők szállítsák a budapesti Heim Pál Kórházba – írta a fiatal.

A baba állapota azonban rosszabb lett, a kevés ételt és folyadékot, gyógyszert kihányta. Vacsorát sem evett, és inni sem akart, így mentőt hívtak a kicsihez. A babáért rohammentő érkezett és vitte is a budapesti Heim Pál Gyermekkórházba.

Tamás beszámolt arról is, milyen volt a pici állapota a budapesti kórházban és hogy érzi magát jelenleg öccse, a másfél éves Bertalan. Mint mondta, a pici infúziót kapott, és kétszer inhalálnia is kellett, annyira nehezen kapott levegőt.

– Pár napot bent kellett töltenie, de szerencsére javulni kezdett az állapota. Miután már megitta, megette a kívánt mennyiséget, hazahozhattuk. Azóta is jól van, bár a fulladás, nehéz légzés még mindig nem szűnt meg teljesen – részletezte Tamás, akit nagyon megrázta a történet és posztjában még hozzátette:

– Tehát a vírustagadókat kérem, hogy fejezzék be a tevékenységüket (…) a vírus létezik!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában