260 új fertőzött van Komárom-Esztergom megyében, folyamatosan nő a gyógyultak száma is

A koronavirus.gov.hu március 18-i adatai szerint 20111-re emelkedett a fertőzöttek száma Komárom-Esztergom megyében.

Kemma.hu

Egyelőre 300 alatt maradt a napi új fertőzöttszám Komárom-Esztergom megyében

Forrás: koronavirus.gov.hu

Ahogy arról beszámoltunk, 6502 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 539 ezer 80-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 207 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 17 628 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 360 ezer 895, de az aktív fertőzöttek száma is már 160 ezer 557-re emelkedett. 10 386 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1170-en vannak lélegeztetőgépen.

Komárom-Esztergom megyében az elmúlt napok kiemelkedő adatait tekintve kevesebb új fertőzöttet regisztráltak március 17-e és 18-ra. A csütörtöki adatok szerint 260-nal, 20 ezer 111-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma.

A kormányzati tájékoztató oldal emlékeztetett rá, hogy folyamatosan zajlik az oltás, már 1 441 706 fő a beoltottak száma, ebből 421 915 fő már a második oltását is megkapta. A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról.

Egyelőre 300 alatt maradt a napi új fertőzöttszám Komárom-Esztergom megyében (Fotó: koronavirus.gov.hu)

Hozzátették, hogy a háziorvosok a praxisukhoz tartozó védőoltásra regisztráltak listáját heti frissítéssel megkapják. Mindenki sorra fog kerülni, aki online vagy postán regisztrált.

Az oltási munkacsoport folyamatosan dolgozik, követi az oltások menetét, a várható vakcinaszállítmányokat, és felkészült a tömeges oltásokra is, ha jön elég vakcina. Minden célcsoport időben értesülni fog a rávonatkozó tudnivalókról. Attól függően, hogy mennyi vakcina áll rendelkezésre, ütemes és tömeges oltás is lehetséges. Oltópontonként számolunknak kórházi oltópontokkal, a járóbeteg-szakrendelőkkel, a háziorvosi rendelőkkel, és szükség esetén akár a szavazóhelyeket is be lehet vonni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában