Friss adatok: száz alatt maradt az új fertőzöttek száma Komárom-Esztergomban

A kormányzati portál szerdán közzétett járványügyi adatai biztatóak Komárom-Esztergom megyére nézve.

Kemma.hu

Forrás: koronavirus.gov.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk, 1548 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 391 ezer 170 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu szerdán.

Komárom-Esztergom megyében vasárnap és hétfőn magas volt az újonnan regisztrált betegek száma, kedden azonban a szám visszaesett 67 főre, a hét közepén pedig 61 új fertőzöttről számoltak be a kormányzati portálon.

https://public.flourish.studio/visualisation/4659532/

Az országban elhunyt 94, többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 13 ezer 931 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, eddig 299 ezer 989 ember küzdötte le a vírust, az aktív fertőzöttek száma pedig 77 ezer 250 fő.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Jelenleg 4014 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 321-en vannak lélegeztetőgépen. Eddig 348 ezer 927 embert oltottak be, közülük 134 ezer 824 fő már a második adagot is megkapta. Az e heti oltási terv szerint folytatódik a regisztrált legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon (Pfizer- és Szputnyik vakcinával), a háziorvosok pedig folytatják a 60 év alatti krónikus betegek oltását (AstraZeneca-vakcinával).

Emellett több idősotthonba is visszatérnek az oltócsapatok és folytatódik az egészségügyi dolgozók második körös oltása is. Kedden megérkezett az első szállítmány a kínai Sinopharm-vakcinából, így már összesen öt oltóanyag áll rendelkezésre Magyarországon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában