fejlesztés

2021.01.30. 09:02

Új körletekkel bővül és szinte teljesen átépül a tatai dandár laktanyája

A tatai dandár laktanyája az elkövetkezendő két év során szinte teljesen átépül, erről Bencski János országgyűlési képviselő adott hírt közösségi oldalán.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Bencsik János A Tatai medencéért

Bencsik János miniszteri biztos, országgyűlési képviselő közösségi oldalán " target="_blank" rel="noopener noreferrer">számolt be arról, hogy átépül szinte az egész tatai laktanya. Harckocsi-hangárokat újítanak fel, legénységi épületeket korszerűsítenek, valamint új körletek kiépítésére is sor kerül.

A képviselő mint posztjában írja, tavaly már elbontották a használhatatlan barakképületeket, melyek helyén a következő két év során a folyamatosan érkező harcjárművek elhelyezésére és szervizelésére szolgáló csarnokokat építenek. A meglévő harckocsi-hangárok közül kettőt már felújítottak, további kettőt pedig tavasszal fognak korszerűsíteni.

Hozzátette, hogy a sokak által csak „kupolaként” ismert épületet is felújítják továbbá új szárnyakkal bővítik, mely a jövőben szimulációs központként fog majd funkcionálni. Bencsik János kiemelte, hogy a haderőfejlesztés során eddig száz fővel gyarapodott a laktanyában szolgáló katonák száma.

A vonzóbb elhelyezési körülmények biztosítása érdekében megkezdődött a legénységi épületek korszerűsítése is. Két éven belül két teljesen új körlet felépítésére is sor kerül, hiszen további 400 fővel gyarapszik majd a szerződéses állomány. Az új harcjárművek érkezése egyre több technikusi és műszaki végzettségű fiatal számára biztosítja a honvédség kötelékébe történő belépést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában