jó szándék

2021.01.31. 10:26

Örökre a szívügye marad Gyermely az 50 év után nyugdíjba vonuló üzemvezetőnek

Rendkívül sokat tesz a helyi közösségekért Végh Zsigmond, aki a közelmúltban első munkahelyéről ötven év szolgálat után a Gyermelyi Tojás Kft. takarmánygyár üzemvezetőjeként ment nyugdíjba.

Sugár Gabi

Forrás: Beküldött

Végh Zsigmond rendkívül sok folyamatot, rendezvényt indított el a településen, amelyek már nagy hagyománnyal bírnak. Tevékenységét a közösséggel szemben tanúsított alázat, jó szándék, önzetlenség és innovativitás jellemzi, s ez vezette az elmúlt félszáz évben munkahelyén is. A Gyermelyi Református Egyházközösség presbitériumának 1994-től tagja, 2002-től gondnokként, 2012-től főgondnokként dolgozik. Ezalatt számos fejlesztést, pályázatot valósított meg a helyi református gyülekezet.

Alapító tagja az Alapítvány a Gyermelyi Református Egyházközség Vallási és Karitatív Tevékenységeinek Támogatására civil szervezetnek és a Gyermelyért Faluvédő Egyesületnek, amelynek elnöki tisztségéről a közelmúltban köszönt le. Kezdeményezései közül kiemelkedő volt a sok gyalogos és kerékpáros kirándulás mellett a Borverseny és Bormustra, a Márton-napi bor­est, a Pálinkaest elindítása, s a lebonyolításukban való közreműködés. Kezdeményezte több megemlékezés megtartását, s fontos szerepet töltött be a Gyermelyi Falunap életre hívásában.

Az általa vezetett egyesület alapította és 2014-ig jelentette meg a község életéhez szorosan kapcsolódó helyi újságot, a Gyermelyi Hírmondót. Hét évvel ezelőtt barátaival együttműködve életre hívta és vezeti a Gyermelyi Dalárda férfikart, amely már CD-t is készített. Korábban átvehette a Gyermelyért Érdemérmet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában