tatabánya

2021.01.17. 15:15

Nyitott kérdések a Tulipános Háznál

A Tulipános Ház mellett a tatabányai televízió kapcsán is érdeklődtünk.

T. Z.

A július 30-i rendkívüli közgyűlésen elfogadták a 2019-es zárszámadást, de a Tulipános Ház üzemeltetéséről és több pályázati felhívásról is döntöttek.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Mint megírtuk, költségcsökkentő csomagot jelentett be a napokban Szücsné Posztovics Ilona polgármester. Többek között februártól nem lesz alpolgármester a szocialista Fekete Miklós, aki többszöri megkeresésünkre sem kommentálta felmentését. De 24 munkatársnak felmondtak a városházán is, visszahívtak számos felügyelőbizottsági tagot, csökkentették a képviselők illetményét, és a hírek szerint bármelyik nap várható az újabb megszorítások bejelentése.

A reakciókról is beszámoltunk, és ezek alapján újra megkerestük kérdéseinkkel a városvezetést. Mint ismert: újra felvetődött az a kritika, hogy a még el nem készült Tulipános Ház kivitelezőjén is be lehetett volna hajtani 300 millió forintos kötbért, és a nekik kifizetett 25 millió forintos pótmunkának is lett volna jobb helye. A válasz szerint a használatbavételi engedélyezési eljárás jelenleg zajlik, annak lezárulta után kapunk válaszokat arra, mi lett a kötbér sorsa, és hogy milyen és mekkora költséggel járó pótmunkákra volt szükség.

Arról is érdeklődtünk, hogy mi lesz a tatabányai televízióval, hiszen tavaly áprilisban, szintén a veszélyhelyzet adta jogkörénél fogva, Szücsné Posztovics Ilona felmondta a szerződést. Az egyéves felmondási idő áprilisban lejár, sokan a tévé teljes megszüntetését sem tartják lehetetlennek. A válasz szerint több írásbeli és szóbeli egyeztetés történt, ám a költségvetés lehetőségei döntenek a jövőről, így annak elfogadása után lesznek konkrétumok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában