hihetetlen

2021.01.23. 11:30

Életveszélyes videó az M1-esről: szó szerint letolta az útról a furgont a fordos

Az autós kimerítette a közúti veszélyeztetés fogalmát, amikor ezzel a manőverrel akart gyorsabban célba érni. Az esetet azonban fedélzeti kamera rögzített.

Kemma.hu

Forrás: Bp.-i Autósok Közössége

A Budapesti Autósok Közössége osztotta meg azt az életveszélyes szituációt, amelyet egy autós fedélzeti kamerája rögzített az M1-esen. A videón egy személyautós nagy sebességgel közlekedik a belső sávban, ám hamarosan utolér egy szintén a belsőben közlekedő frugont. A fordos először ugyan fékezett, ám hirtelen gondolt egyet, és az általa túl lassúnak ítélt járművet balról, a szalagkorlátot szinte súrolva megelőzte azt. Gyakorlatilag ketten voltak egy sávban néhány méter erejéig, és szinte áttolta a külsőbe a furgont.

A videót rögzítő autós a történethez hozzátette, hogy a láthatóan siető Fordot először ő engedte el.

Én tempomattal GPS szerinti 130kilométer/órás sebességgel haladtam, a visszapillantóban láttam, hogy siet a fordos és lehetőség szerint ki is mentem a külső sávba, ahogy kell, had menjen. Ezt követően történik az eset, amit felvett a Dashcam. Íronikus, hogy a felvételen jobb oldalt pont egy figyelmeztető tábla van, hogy „Megéri sietni?” . Nem is értem, miért vállalta ezt a kockázatot az autós?! ” – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában