tervek

2020.12.31. 10:00

Megvan, ki tervezi Esztergom új bringaútját

A bicikliút Esztergomot és Esztergom-Kertvárost köti majd össze, és egészen a Palatinus-tóig fut majd.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: LeManna

Esztergom nemrég polgármesteri határozatban döntött a két településrész közt megépítendő új bicikli út tervezőjéről. Ennek értelmében a dorogi székhelyű De-Ma Projekt Kft. készíti majd el a kiviteli terveket. A projektre szánt összeg az önkormányzat 2021 első negyedévében fizeti ki az irodának. A döntés szerint a tervezési kiadás 15 millió forintba kerül majd.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a bringaútra egyébként uniós támogatást kapott az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon belül. Nyomvonala a tervek szerint a Mária Valéria hídfőjétől az esztergom-kertvárosi Palatinus-tóig fut majd. Az út a hídtól a Schweidel József utcáig kijelöléssel, a Schweidel utcától az Esztergom-Kertváros Sátorkői utcáig új építésű és kijelöléssel létesített szakaszok kombinációjával, majd ezt követően a Palatinus-tóig kijelöléssel valósul meg.

A fejlesztés összhangban van a város készülő közlekedésfejlesztési koncepciójával, és része a Duna menti kerékpárútvonalnak, illetve rávezet az esztergomi kerékpáros hálózat részeként az épülő Euro Velo 6 nyomvonalára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában