Koronavírus: továbbra is kijárási tilalom van a tatai hajléktalanszállón

Michl József, Tata polgármestere ismét videós beszámolót tartott a jelenlegi járványhelyzetről. Beszélt az idősek otthonáról és a hajléktalanszállóról is.

Kemma.hu

Pénteki tájékoztatójában Michl József polgármester elmondta, hogy jelenleg valamennyi tatai bölcsőde fertőzésmentes, nincs sem beteg dolgozóról, sem beteg gyermekről tudomása a városvezetésnek. Az óvodák közül csak a Geszti óvodában van egy csoport karanténban. A város iskolái rendben működnek, a mai nappal pedig valamennyi intézményben megkezdődött a téli szünet.

A Szociális Alapellátó Intézményben jelenleg három dolgozó van karanténban, ők voltak azok, akik segítették a koronavírussal érintett idősotthonokban a gondozottak ellátását.

A Kocsi utcai idősgondozó intézményben valamennyi lakó és dolgozó tünetmentes. Az ő tesztelésüket december 22-én, kedden ismétlik meg, aminek várhatóan másnap lesz eredménye. Jelenleg 5 fő van kórházban a szociális otthonból, és eddig sajnálatos módon 10 fő hunyt el koronavírus miatt – mondta el a polgármester. Elmondta azt is, hogy a Fényes fasori telephelyen 63 lakó igazoltan Covid-fertőzött, közülük 7 fő szorul kórházi ellátásra. A két telephelyről jelenleg összesen 9 dolgozó van karanténban.

A helyi hajléktalanszálló három karanténba került dolgozója meggyógyult, betegségük idején a Szociális Alapellátó Intézmény két munkatársa helyettesítette őket, akik bentlakással, a nap 24 órájában segítették a lakók ellátását, akikre továbbra is kijárási tilalom van érvényben. Ez alól kivételt jelent, ha valaki munkába jár, őket azonban folyamatosan tesztelik – mondta el Michl József, hozzátéve, hogy a lakók közül hárman vannak a vírus miatt egy úgynevezett zsilipszobában elkülönítve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában