szigor

2020.11.27. 13:40

Bezártak egy tatabányai boltot a rendőrök hiányzó maszkok miatt

A tulajdonos egyszerűen közölte a rendőrökkel, hogy soha sem hordott maszkot. A rendőrség közigazgatási eljárásban bezárta az üzlete egy bizonyos időre.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Magyarország Kormánya

Kiss Róbert rendőr alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa az Operatív Törzs november 27-i pénteki tájékoztatóján az üzletekben,vendéglatóhelyeken ellenőrizték a maszkhasználatot.Az alezredes tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában országszerte 486 rendőri intézkedés volt, és 126 esetben állapították meg az üzemeltető felelősségét. Maszkhasználat megszegése miatt egy tatabányai üzletet be kellett zárni.

Ahogy az alezredes részletezte, a megyei rendőrfőkapitányság hatósági ellenőrzésen Tatabányán egy épületgépészeti üzletet is ellenőriztek. A boltban se a tulajdonos, sem az alkalmazottak nem viseltek maszkot. A tulajdonos közölte az eljáró rendőröknek, hogy ő maszkot soha nem is hordott és nem is fog. Ellene közigazgatási hatósági intézkedés keretében a rendőrök 10 napra bezárták az üzletet.

Kiss Róbert elmondta azt is, hogy a 10 ezernél több lakosú városokban ellenőrizték a közterületi maszkhasználatot is: 235 intézkedés történt országosan, ebből 186 személy ellen indítottak eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában