biztonságos közlekedés

2020.10.21. 12:07

Világító bicikliutat adtak át Esztergomnál

Különleges, fényvisszaverő anyaggal érték el a világító hatást az Eurovelo 6 kerékpárút esztergomi szakaszán, ami egyedülálló újítás az országban.

Kemma.hu

Az utóbbi évek legragyogóbb kísérleti útépítési projektje valósulhatott meg az Eurovelo 6 kerékpárút Duna-menti szakaszán Esztergom térségében – adta hírül szerdán a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közösségi oldalán. Az országban egyedülálló kerékpárút különlegessége, hogy a burkolatba beépített anyag részecskéi képesek feltöltődni a nap sugarai által, hogy aztán éjszakai világítsanak az arra közlekedőknek.

A figyelemfelkeltő fényfestéssel jobban láthatóvá, egyszersmind biztonságosabbá tehetők a veszélyes útszakaszok. Emiatt alkalmas gyalogátkelőhelyek, kevésbé megvilágított útszakaszok, kerékpárutak esetében.

Az esztergomi bicikliút kísérleti jellegű. A jövőben a szakemberek figyelni fogják, hogy a különböző koncentrációjú anyaggal kezelt felületek melyike a legalkalmasabb a további használatra, illetve összegyűjtik és értékelik a világító úttal kapcsolatos tapasztalatokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában