rendhagyó koncert

2020.10.11. 16:18

Szájmaszkban énekelt a közönség a tatabányai vegyeskarral

A közönséget is megénekeltette a Bárdos Lajos Vegyeskar a Könyvtári Napok keretében szervezett programon a József Attila Megyei és Városi Könyvtár új épülete előtt.

S. G.

Az együttes márciustól augusztusig nem tudott próbálni. Nagyon várták a mostani fellépést

Fotó: Zantleitner Ingrid

A koncert előtt Mikolasek Zsófia, az intézmény igazgatója köszöntötte az érkezőket. Elmondta: a megyei könyvtár életében nagyon különleges az idei Könyvtári Napok. A vírus miatt az események nagyrészt felköltöztek az online térbe, ugyanakkor a költözés után már készülnek a megnyitóra.

Az együttes márciustól augusztusig nem tudott próbálni. Nagyon várták a mostani fellépést
Fotó: Zantleitner Ingrid

A koncertnek több apropója volt: az egyik, hogy Feketsné Kisvarga Anita, a könyvtár egyik munkatársa tagja a kórusnak. Így is szerették volna megmutatni, hogy az itt dolgozók mennyire sokoldalúak.

– Ugyanakkor azt mondják, aki énekel, az nem fél – mondta. – Ebben az időszakban nagy szükségünk van a dalokra.

Szeimann Zsuzsanna kórusvezető elmondta: nagyon várták a koncertet. Az együttes márciustól augusztusig nem tudott próbálni, csak online tartották a kapcsolatot. A nyár utolsó hónapjában abban a reményben gyűltek össze, hogy meg tudják tartani a Bakancsos koncertet. Sajnos azonban azt is fel kellett költöztetni az online térbe.

„Nem sokat ér, ha magunknak dalolunk” – Kodály Zoltán aktuális soraival indítottak, majd reneszánsz madrigálok után Bárdos Lajos szerzeménye következett, végül egy igazi meglepetés, Az oroszlánkirályból is ismert The Lion Sleeps Tonight, amelyet a kórustagok otthon, önállóan tanultak meg. A vastaps után a ráadás egy népdal volt, amelyet már együtt énekeltek a szájmaszkos közönséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában