közbeszerzés

2020.10.06. 17:27

Kiderült, milyen bringautat tervez a NIF Zrt. Komárom és Gönyű között

Már a kivitelezőt keresik az Eurovelo 6 útvonal szakaszának kialakítására, Komárom és Gönyű között.

K. D.

Jövőre elkészül a bicikliút Környe és Vértessomló között

Forrás: shutterstock

A Dunaalmás Neszmély közötti 7,5 kilométernyi pályára is várja a kivitelezőt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF), most azonban egy csaknem kétszer ilyen hosszú szakaszra írtak ki közbeszerzési pályázatot – írta a Magyar Építők. A NIF az Európai Kerékpáros Szövetség Eurovelo hálózatának 6-os vonalán, Gönyű és Komárom között 13,9 kilométernyi szakasz fejlesztését kezdi meg. A pályát részben saját vonalvezetésű bicikliúttal, illetve részben meglévő földutak felhasználásával, kerékpárosbarát utak kialakításával adják majd át.

A tervek szerint az új szakasz Komárom nyugati, Áccsal közös közigazgatási határától indul, a Fenyves utcától. Mintegy 4,8 kilométer hosszan zárkerti és erdőterületek között halad, nagyrészt egy jelenlegi földút helyén, jellemzően vegyesforgalmú útként kialakítva. Ezt követően önálló vonalvezetésű kerékpárút épül az 1-es főút északi oldalán. A tervezett kerékpárút a főúttal párhuzamosan halad 9,1 kilométer hosszan, egészen Gönyűig.

Két hidat is kialakítanak a beruházás során. Ács területén a a Concó patak felett 12 méter vasbeton szerkezetű átkelőt építenek; Nagyszentjános és Gönyű közigazgatási határán pedig a Cuhai-Bakony ért keresztezi az út. Itt kétszer 12 méter szintén vasbeton szerkezetű híd készül majd. A projektet várhatóan a szerződés megkötésétől számított 14 hónap alatt fejezik majd be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában