verseny

2020.10.27. 08:26

Most nem csak pecázniuk érdemes a horgászoknak, hanem fotózni is

A hét végén szép számmal akadtak halak horogra a tatai Cseke-tavon. A horgászok most remek ajándékokat is kifoghatnak, nem csak a Cseke-tavi fogásokkal.

G. D. V.–R. V.

A hét végén szép számmal akadtak halak horogra a tatai Cseke-tavon. A horgászok most remek ajándékokat is kifoghatnak, nem csak a Cseke-tavi fogásokkal.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Goletz-Deák-Viktória

Az esős idő ellenére is népszerű volt a Tatai Sporthorgász Egyesület vasárnapi páros horgászversenye: a pecások türelmesen várták, hogy horogra akadjon a hal. Míg egyesek hiába figyelték a kapásjelzőt, addig Tóth Sándornak, az egyesület egyik tagjának pár percen belül két kapása is volt: az első egy 7,25 kilogrammos harcsa, míg alig 5 perc múlva egy 6 kilós tükörponty. Mérlegelés után a halakat visszaengedték a tóba.

A Csekéről is jöhet a hónap fogása

A legszebb, legnagyobb, vagy épp legritkább októberi fogásokat a kemma.hu és a 24 Óra közös játékában is díjazzuk, A Hónap Fogása első három legnépszerűbb fotója egy 5000 forint értékű etetőanyag-ajándékcsomagot ér a Tímár Mix jóvoltából, míg az első helyezett fotó beküldője ezenfelül egy darab 20 literes Quechua hűtőtáskával lesz gazdagabb.

A horgásztársakat arra buzdítjuk, hogy az emlékezetes fogásaikról készült képeikhez csatolják a kihalászás kalandos történetét is. Ne feledjék, az e havi címért versenyzők pályázatait október 31-ig fogadjuk a kemma.hu erre a célra kialakított felületén.

A horgász elárulta, hogy nem ezek voltak az első fogásai a versenyen, már egy 5 kilós fogás szerepelt a neve mellett. A fiatal horgász mellett a verseny végéig kitartott a szerencse: horgára több mint 40 kilónyi hal akadt – ez azonban csak az abszolút második helyezéshez volt elég. A verseny aranyérmeseinek még ennél is jobb kapásai voltak, Molnár Attilának és Molnár Péternek több mint 80 kilogrammnyi halat sikerült kifognia.

Buzer Tamás, az egyesület alelnöke elmondta, hogy a verseny során bármely horgászmódszer használata megengedett volt. A tavat 3 szektorra bontották, a helyeket sorsolással osztották ki. Az összesített eredményt a három terület első helyezett párosai között kialakult eredmény adta. Minden egyes kiló egy pontnak számított. Pontegyenlőség esetén a darabszámra többet fogó csapat nyer. A legnagyobb halat fogó versenyző, Tóth Sándor teljesítményét külön értékelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában