falánkság

2020.10.17. 20:00

Elképesztő rekorddal gyűrte le a tatai hamburgeróriást a tatabányai személyi edző

Üres volt a gyomor, tele volt az étterem. A tatai burgerező versenyén olyan eredmény született, ami biztosan beírja magát a történelemkönyvbe. Legalábbis egy évig biztosan.

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Wágner Zsanett

Ismét evőversenyre csábított a spéci hamburgereiről ismert étterem, a Bacon Burger. Az idén is az erősebbik nem képviselői ültek asztalhoz, hogy megmutassák, az ember és az étel viadalából ki kerülhet ki győztesen. Az évek alatt megváltozott a verseny menete. A teljesítés helyett már az idő dominál, az élvezet kedvéért.

– Felére faragtunk a hamburger méretét, 30 dekagramm húspogácsával, ugyanilyen tömegű bucival készültünk, a maradék negyvenet pedig a zöldségek és szószok adják – sorolta a paramétereket Zagarits Tibor, az egyik felszolgáló. Elmondta azt is, hogy a tavalyi bajnok rekordja 4 perc és 10 másodperc volt.

Az óriások (Fotó: Wágner Zsanett / 24 Óra)

Mint megtudtuk, hiába javított idején a két évvel ezelőtti nyertes, 2019-ben már nem volt elég. Az ilyen finomságok miatt alakulhatott ki népes szurkolótábor. Sok vaku villant. Megörökítették a rutinos kollégákat, de a rutintalanok híres perceit is rögzítették. Jókora csodálatot váltott ki a versenyzőkből, amikor az étteremvezető kihozott tálcán egy „példányt”. Kicsi is volt, lapos is volt, kevés is volt. Ezt csak mutatóba szánta, majd közölte, ennek a harmincszorosát kapják a versenyzők. És akkor szépen sorban jött a hat óriás. – Mintha tavaly kisebb lett volna – vakargatta fejét az egyik versenyző. Aztán delet ütött az óra, megfeszültek az állkapcsok, és elkezdődött a verseny.

Fél liter víz mindenkinek járt, és különböző ízesítésű szószok is, melyek oldottak volna a csúszásgátláson. De, és itt nagy betű jön. Legtöbben nem is nyúltak a frissítőért, tudva gyomorkitöltő szerepéről. Ez a luxus most nem volt megengedett. Azonban akadt, aki repetát kért a vízből. Hamar meg is lett az eredménye, ugyanis 15 perc sem volt elegendő a monstre ebédhez.

Szinte levegővétel nélkül pusztították a monstereket (Fotó: Wágner Zsanett / 24 Óra)

A versenyzők trükkösek voltak. Volt, aki a kettéválasztott hamburgerre esküdött. Akadt, aki a hússal nyitott, majd a salátát eszegette és végére hagyta a száraz falatokat. A versenyzők kérhettek segítséget, kés és villa formájában, de kézzel-lábbal is elfogyasztható volt az étel. A mutató alig érte el a 3:50-et, máris magasba emelkedett az első kéz. Kuti Ádám, tatabányai személyi edző jelentkezett.

– Két hétig biztos nem láttok az étteremben – hangzott a szándéknyilatkozat, majd megfogadta, ő bizony csak 24 óra múlva eszik ismét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában