covid

2020.08.31. 19:29

Utazási korlátozások: térképen az elsejétől használható határátkelők

A rendőrség oldalán megjelent, hogy mely határátkelők lesznek nyitva a szeptember elsejétől érvényes beutazási korlátozások idején.

Kemma.hu

Vámosszabadi, 2020. június 5. Rendõrök ellenõrzik a személyforgalmat a vámosszabadi határátkelõhelyen, a magyar-szlovák határon 2020. június 5-én. Ezen a napon reggel nyolc órától korlátozás nélkül megnyíltak a magyar-szlovák határátkelõk a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások fokozatos enyhítésének nyomán. MTI/Máthé Zoltán

Fotó: Máthé Zoltán

Ahogy arról beszámoltunk, szeptember elsejétől lépnek életbe a beutazási korlátozások, amelyek többek között azt is szabályozzák, hogy a szomszédos államok polgárai és az ott élő magyar állampolgárok Magyarország területére legfeljebb 24 órára az államhatártól számított 30 kilométeres távolságon belülre beléphetnek, de ezt a sávot nem hagyhatják el. Szintén beléphetnek az ebben a 30 kilométeres sávban élő magyarok is, ha 24 óránál kevesebbet tartózkodtak a szomszédos állam határától számított 30 kilométeres sávban.

A rendőrség honlapján 31-én frissítették a tranzitútvonalakat és határátkelőket bemutató térképet is, aszerint, hogy mely átkelők használhatóak személy-, nemzetközi személy- és tranzitforgalomban, illetve hogy melyek nem. Eszerint a magyar-szlovák határon az alábbi átkelők lesznek nyitva:

  • Rajka-Dunacsún
  • Komárom-Komárom
  • Esztergom-Párkány
  • Parassapuszta-Ipolyság
  • Bánréve-Sajószentkirály
  • Tornyosnémeti-Miglécnémeti
  • Ezek közül a nemzetközi teherforgalomnak a rajkai, a parassapusztai és a tornyosnémeti lesz nyitva. Ide a Magyarországon áthaladó tranzitútvonalak is egyenesen elvezetnek. További részletek a térképre kattintva elérhetőek:

    Komárom Facebook-oldalán arról számoltak be 31-én, hogy folyamatosan ülésezik a Helyi Operatív Bizottság, elemezve a koronavírus járvány kapcsán kialakult jelenlegi helyzetet. Kiemelték: legfrissebb híreik alapján a 30 kilométeres körzeten belül élők számára továbbra is korlátozásmentesen és mindenféle munkáltatói igazolás nélkül szabadon átjárható marad a határ azzal, hogy az átlépést követően 24 órán belül vissza kell térni az adott országba.

    Komárom esetében, ahogy a város közösségi oldalán emlékeztetnek rá, tipikus kishatár-forgalomról beszélhetünk, amely alapján a magyar és a szlovák állampolgárok a már említett 30 kilométeres körzeten belülről továbbra is szabadon közlekedhetnek a határon, legfeljebb 24 órás időtartamon belül. Az erre vonatkozó formanyomtatvány, tették hozzá, vélhetően interneten is elérhető lesz, de a határon is pillanatok alatt kitölthető majd. A városvezetés egyben jelezte, hogy amint a helyzettel kapcsolatosan új információkkal rendelkeznek, arról azonnali és folyamatos tájékoztatást ad majd az önkormányzat.

    https://www.facebook.com/komaromvaros.hivatalosoldala/photos/a.412605128838626/3103875956378183/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARBLH2yD5T3i7gYiGqjzuvZ_KvF7jOjVe-8L_jAEmyIYzT7G7kU5TJbZk9asdN66c2Yx1wThVHmoaqY4gttltJ9A2pERybikiWmLGJaVJrgQh626kyMmQMyJmjJU3uyQpSrArMuY3oCe5A5ztROejfD4b9iSCXXyvsaMX7xT1PaGxFFhRkBysJ6XPfpLsOJRlJlquUS1emq8uus7W08mT1qRUXiVkCp9uif8pwb2b3FFTlzLAd8XOJGFCWfkh2YFo4h79NKQBF4EJsN60-WATxbBDdKY9ivuV2cO44XvHckbPO1ONw0r6iQ42NoeZeaUqr7ddFACkhMsOr2yQkx6633OgA&__tn__=-R

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában