móka és kacagás

2020.08.18. 15:56

Neves oktatóktól tanulhattak lépéseket a fiatalok a bokodi tánctáborban

Jókedv, kacagás, népzene, néptánc és kézműveskedés. Így lehetne összefoglalni a bokodi gyermekek egyhetes programját, amely a BOcsKorOD Néptáncegyüttes szervezésében jött létre már második alkalommal.

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A művelődési ház hosszú ideje előszeretettel ad teret különböző nyári táboroknak. A KadarKölykök, vagyis a színjátszósok illetve a DejaVu modern tánccsoport is évről évre megszervezi táborát, ezek mellett egy újabb tematikus hét elé nézhettek a bokodi gyerekek.

Tavaly volt az első, idén már második alkalommal jelentkezhettek a népi hagyományok kedvelői a néptánc- és népi kézműves táborba, melyet a helyi BOcsKorOD Néptáncegyüttes hívott életre. A fiatalokra sok érdekes és izgalmas program várt. Egy héten keresztül három oktató felügyelte a táborban zajló eseményeket. Benis Ilona, Bogács Hajnalka valamint Szabó Tibor oktatók mindent megtettek annak érdekében, hogy a gyermekek igazán jól érezzék magukat.

A fiatalok kezdetben oklevelet kaptak, amibe minden nap gyűjthettek pecsétet, a feladatok elvégzését követően. Voltak logikai és ügyességi gyakorlatok, természetesen a tánccal kapcsolatban. Mindemellett készítettek fehérítéstechnikával táborpólót és papírsárkányt, túráztak, ellátogattak a vadfarmra, részt vettek egy vízipisztoly- párbajon és somogyi táncokat tanultak, amiből egy kis ízelítőt kapott minden szülő, aki ellátogatott a pénteki táborzáró gálára.

A feladatokat mind a tizenhat táborlakó teljesítette és ezzel abszolválta a néptáncegyüttes mottóját: „Csupa szív, csupa lélek, néptáncolok, amíg élek!” Az egyhetes program végeztével minden résztvevő elismerő oklevéllel és plüssfigurával gazdagodott. A pozitív visszajelzéseket hallva nagyon örültek a táborvezetők és a jelentkezésekből kiindulva úgy gondolták, semmi akadálya a tábor 2021-es folytatásának.

Messzeföldön híre ment

Amikor a gálára ellátogattunk, azt is megtudtuk a szervezőktől, hogy az idén tizenhatan vettek részt az egyhetes batyus jellegű napközis táborban. Bacsányi Viktória, Csákvári Hanna, Görcsi Maja, Herczig Nikolasz, Horváth Gréta és Luca, Kapa Dominik, Kemenesi Eszter és testvére Kende, Kovács Dorina, Schmidt Boglárka, Szabolcs Nóra, Szommer Áron, Tamás Boglárka, Torzsa Ákos valamint Zelei Olivér. Volt közöttük Budapestről érkezett gyermek is, de a bokodi nagyszülők révén időben tudomására jutott a tábor kezdete. Megtudtuk azt is, hogy többen jelentkeztek újra, akik már tavaly is részt vettek a táborban és akkor is kiválóan érezték magukat. Annyira, hogy a gyermekek és a szülők részéről sem volt kérdéses a folytatás.

Neves helyi oktatók tanítottak

A BOcsKorOD Néptáncegyüttes korosztály szerint több csoportból áll. Csaknem négy évvel ezelőtt alakult az óvodások számára, iskolások már a harmadik évet kezdik együtt és két éve már felnőttek is kiveszik részüket a próbákból, valamint a fellépésekből. Ottjártunkkor megtudtuk: a fiatalok neves helyi oktatóktól tanulhattak a táborban. Szabó Tibor, a néptáncegyüttes művészeti vezetője, valamint Bogács Hajnalka táncoktató, egyben alapító tag állt rendelkezésre a hét minden napján. Az együttes több színvonalas színpadi produkciót tudhat maga mögött és szívesen kiveszi részét a település kulturális életéből. Például januárban, a magyar kultúra napjának helyi programjainak összeállítása a BOcsKorOD tagjait dicséri.

Címkék#táborozás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában