Strandszezon

2020.07.22. 14:50

Újra várja a fürdőzőket a tatai Fényesen a Grófi-tó

A tervek szerint jövőre a megszokott módon üzemelnek majd a medencék és a pancsoló.

G. D. V.

A hétfői jó időben már többen látogattak el a Grófi -tóhoz

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A minap megnyitott a Fényes Fürdőn a Grófi-tó. Viszont aki a medencékben szeretne pancsolni, idén már ne menjen a fürdőbe. Bár a hétvégi idő nem kedvezett a fürdőzőknek, a bátrabbak a hideg ellenére is megmártóztak a tóban. Főleg a tó melletti szauna vendégei élvezték a hűs habokat. Elmondták, a Fényes szaunának pont az a varázsa, hogy az izzadások és a zuhanyzás után a 20 fokos tó vízében mozgathatják át izmaikat.

Berczelly Attila, a fürdőt üzemeltető Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az elmúlt időszakokban folyamatosan figyelték a fürdőkre vonatkozó jogszabályokat. Amint engedélyezték a szabadtéri strandok működését, ők is megtették a szükséges lépéseket, hogy újra lehessen fürdeni a Fényesen. A hatalmas park pedig továbbra is várja a napozni vágyókat.

A hétfői jó időben már többen látogattak el a Grófi -tóhoz (Fotó: Zantleitner Ingrid / 24 Óra)

– Ahhoz, hogy megnyithasson a fürdő, elő kellett készíteni a területet, illetve – mint minden nyitás előtt – meg kellett kérni a szükséges engedélyeket. Ez a folyamat zárult le a héten, így péntektől már ismét várja a fürdőzőket a Grófi-tó – mondta a vezérigazgató, aki hozzátette, továbbra is folyamatosan figyelik a jogszabályi változásokat, és ha szükséges, annak megfelelően lépnek.

– A jelenlegi szabályozás szerint 60 embernél több egyszerre nem tartózkodhat a Grófi-tóban. De mivel ez egy viszonylag hideg vizű, mély tó, nem is jellemző, hogy egyszerre ilyen sokan szeretnének megmártózni benne – tette hozzá Berczelly Attila, aki kiemelte: mivel a medencék nem üzemelnek, jelenleg kedvezményes belépővel várják a fürdőzőket.

Mint megtudtuk, idén a veszélyhelyzet miatt nem tudták felkészíteni a medencéket a nyitásra. Azonban az állagmegóvó munkálatokat folyamatosan elvégzik, így a tervek szerint jövőre mindkét amorf medence és a pancsoló is megszokott módon várja majd a fürdőzőket. A régi sportmedencét azonban elbontják. A tervek szerint egy új, szabvány sportmedencét építenének az amorf medencék melletti nagy területre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában