hajós turizmus

2020.07.22. 07:30

Új nemzetközi kikötőépületet kapott Esztergom

Az új kétszintes úszóművet már a helyére szállította a MAHART PassNave Kft., és augusztusban vehetik birtokba az utasok.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Hernádi Ádám

Új nemzetközi hajóállomás létesül Esztergomban, az új komplexumot július 21-én szállították a helyére, erről Hernádi Ádám polgármester videós bejegyzésben számolt be Facebook-oldalán.

Az új úszóművet várhatóan augusztus második felében vehetik birtokba az utasok. A megújuló hajóállomás két szintes, benne kikötői funkciók, jegypénztár, váróhelyiség, szolgáltatói helyiségek is helyet kapnak. Az úszóművön kialakítanak egy 100 fő befogadására alkalmas konferencia termet, amelyet rendezvénekre lehet kibérelni. A polgármester a Facebookon beszámolt arról is, hogy korábban már a part menti területet is rendezték: zöldövezetet, kerékpár tárolókat, parkolókat alakítottak ki, illetve utcabútorokat, padokat helyeztek ki.

Ahogy arról beszánoltunk, a MAHART PassNave Kft. legutóbb egy új, Dunakanyar-körjáratot is indított a térségben, amelyhez Esztergomot is csatlakoztatták. A kikötőben a MAHART PassNave Kft. az áprilistól szeptemberig tartó szezonban saját menetrendi kirándulóhajó- és szárnyashajó járata mellett kabinos hajókat is fogad. A hajóállomás éves szinten átlag 1200 kabinos hajónak biztosít kikötési lehetőséget és teljes kikötői infrastruktúrát, ez azt jelenti, hogy a kikötőben mintegy 120 ezer utas fordul meg évente, akik legnagyobbrészt Németországból és az USA-ból érkeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában