Helyi közélet

2020.07.13. 11:01

Javában tart az 1106-os út Csolnokon húzódó szakaszának felújítása

A Magyar Falu Program keretében megvalósuló projekt részeként több járdaszakasz is megújul, továbbá az önkormányzat részéről a közvilágítás korszerűsítése is befejeződött.

W. P.

Már a szegélyköveket rakják a szakemberek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Jó ütemben halad az 1106-os jelzésű, Dorog–Úny–Tinnye összekötő út felújítása, tudtuk meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztályától. Eddig lezajlottak az előkészítő munkálatok, így az érintett szakaszon felmarták a régi, elöregedett burkolatot. – A kontrollmérések folyamatosak, teherbírásmérést és tömörségvizsgálatot végez a kivitelező, majd több réteg aszfalttal építi vissza a burkolatot.

Jelenleg szegélyépítési munkálatokat végeznek a szakemberek – mondta Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezető.

Arról is beszámolt, hogy Csolnok elején található visszafordító ívnél az útburkolatra folyó csapadékvizet először egy járható folyóka kialakításával, valamint egy keresztcsatorna és rézsűsurrantó építésével vezetik majd el.

A Magyar Falu Program keretében megvalósuló projekt részeként több járdaszakasz is megújul, a Hősök terénél az önkormányzat közreműködésével új kijelölt gyalogos-átkelőhelyet alakítanak ki a szakemberek. Az önkormányzat részéről a közvilágítás korszerűsítése is befejeződött az elmúlt hetekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában