bányásznap

2020.07.04. 17:10

Az oroszlányiak méltó módon emlékeznének meg a szénmedencéről

A járványhelyzet miatt már nem fenyegeti veszély a központi bányásznap megszervezését.

W. Zs.

Illés Róbert a csillével, Szép Lídia az oklevéllel

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Összesen 17 millió 767 ezer forint jegyzett saját tőkével és több mint 2 millió forintos hiánnyal zárta a 2019-es évet az Oroszlányi Bánya- és Energiaipari Dolgozók Szakszervezete (OBEDSZ). Mindez pénteki tanácskozásukon hangzott el, amelyen a tavalyi év gazdasági beszámolója után egyhangúan elfogadták az idei programtervet is. A rendezvénynek a Bányász Klub adott otthont. A többi alapszervezet – az Oroszlányi Bányász Nyugdíjas Szervezet, a móri és az anyagellátó – is kénytelen hasonló időszakban megtartani éves gyűlését, a járványhelyzetben hozott szigorú korlátozó rendeletek miatt.

Illés Róbert a csillével, Szép Lídia az oklevéllel (Fotó: Dallos István / 24 Óra)

Sarkalatos pont volt a központi bányásznap idei szervezése, ami a járványhelyzet miatt módosulni látszott. Az ülésen Torma Lajos OBEDSZ elnök mellett helyet foglalt Rajnai Gábor alpolgármester is, aki az önkormányzat nevében volt jelen az eseményen. Elmondta, hogy a testület tagjai újratárgyalják első rendes ülésükön (július 16.) a társadalmi és sportcélú támogatásokat, így elképzelhető az is, hogy a járványhelyzet miatt korábban megvont 600 ezer forintos évi támogatást megkapja a szervezet. A képviselők a szeptemberben tartandó országos ünnepség anyagi fedezet részleteiről szintén akkor döntenek majd.

Az biztos, hogy a házigazdák mindent megtesznek annak érdekében, hogy méltó módon tudjanak megemlékezni az oroszlányi szénmedencéről. A hagyományosan négy napra tervezett bányásznap állandó elemei változatlanul szerepelnek a tervben, úgy, mint a koszorúzás, a csilletoló verseny és záróprogramként a biciklizés.

Csille volt az ajándék

Végül Szép Lídiának Rajnai Gábor alpolgármester adta át az önkormányzat oklevélbe zárt kitüntető figyelmét, amely negyven szorgos év munkája után járt. Torma Lajos OBEDSZ elnöktől pedig Illés Róbert volt szakszervezeti vezető vehetett át egy fából készült ajándékot, ami nem más volt, mint egy csille. Torma Lajos így köszönt az elődjének: „Most már nem Illés vagy, hanem csillés!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában