beruházás

2020.07.28. 10:11

Aszfaltozási munkálatokkal folytatódik a Komáromi utca felújítása Tatán

Az útburkolat a Május 1. úttól a Naszályi, Mocsai úti elágazásig újul meg 5 ezer négyzetméteren a KEM Állami Közútkezelő Kht. beruházásában, állami támogatásból.

Kemma.hu

Forrás: tata.hu

Fotó: DOMOKOS ATTILA

Jó ütemben halad Tatán a Komáromi utca felújítása, ezen a héten aszfaltozással folytatódik a munka a helyszínen, ahol július 27-én szervezett sajtótájékoztatót a tatai önkormányzat – írja a tata.hu.

Az útburkolat a Május 1. úttól a Naszályi, Mocsai úti elágazásig újul meg 5 ezer négyzetméteren a KEM Állami Közútkezelő Kht. beruházásában, állami támogatásból. Emellett 350 négyzetméter járdát is felújítanak. A sajtótájékoztatón részt vett Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője is, aki elmondta, hogy fontos ez a beruházás, mert egy nagyon forgalmas és veszélyes csomópontról van szó.

– Ez a város egyik legforgalmasabb és legnehezebben átjárható útkereszteződése, amely a leginkább balesetveszélyesek közé tartozik, hiszen egy bonyolult, eltolt rendszerű kereszteződésről van szó. Maga a mellékút hálózat önkormányzati fenntartású, de sikerült a Magyar Közúttal közös nevezőre jutni, így egy európai uniós pályázati forrás igénybevételével együtt, állami részt is hozzátéve 260 millió forintból megtörténik az útszakasz felújítása és a kereszteződés átépítése. A munkák nyomán a korábbihoz képest így ez a szakasz sokkal biztonságosabb lesz, és a gyalogosoknak is többlet átkelési lehetőséget fognak kialakítani.

Az Új úti kereszteződésben lámpás kereszteződés épül, minden ágon gyalogátkelőhellyel, melyek akadálymentesítettek lesznek, a helyszínen vakvezető térburkolat kerül beépítésre. Purgel Zoltán alpolgármester a felújítással kapcsolatban tájékoztatott arról, hogy a Május 1. út és a Kismosó patak áteresz között közel 500 méter vízelvezetős „K” szegély és 600 méteren kiemelt szegély épül 8 darab csapadékvíz elnyelővel. Újjáépül a Kismosó patak áteresze is, így a nagyobb esőzéseknél a víz könnyebben elfolyik majd. Az önkormányzat a csomópontban a jelzőlámpákhoz kapcsolódó közvilágítás felújítását, 22 darab LED-es lámpatest felszerelését illetve a csapadékvíz elvezetés szükséges kiigazítását végezteti el.

Kovács Attila, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy nagyon örül ennek a beruházásnak, és köszöni Bencsik Jánosnak a segítséget, hogy támogatta ezt a korszerűsítést. A felújítási munkák várhatóan az iskolakezdés idejére fejeződnek be és az útszakasz őszre ismét akadálytalanul használható lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában