Támogatás

2020.04.23. 14:58

Sikeres pályázat révén szépülhet tovább a dorogi Zrínyi óvoda

A dorogi Zrinyi óvoda 800 ezer forintot nyert. Az összegből magasított ágyásokat készítenek, illetve öntözőberendezést és más egyéb kerti eszközöket is vásárolnak.

Walczer Patrik

Forrás: Dorog Város Önkormányzata/Facebook

Az elmúlt évtizedek szakmai munkáját elismerve 800 ezer forintot nyert a Zrínyi óvoda az Országos Iskolakert-Fejlesztési Program – Óvoda Mentor Alprogramán – jelentette be az önkormányzat a közösségi oldalán. A támogatásból magasított ágyásokat készítenek, felnőtt és gyermek kerti szerszámokat, komposztálót, fűnyírót, öntözőberendezést, udvari fa kiülőt és árnyékolót vásárolnak, továbbá az óvodai kísérletekhez szereznek be különféle eszközöket – közölte Szrnka Anna intézményvezető.

Ezen felül a pályázati támogatás eredményeként két óvodapedagógus 30 órás akkreditált képzésen vehet részt, illetve egy kertész szakmai segítségét is igénybe vehetik majd. A Zrínyi óvodában mint mentor intézményben 20 éve folynak óvodakerti munkálatok, amelyek nevelési programjukban is nagy szerepet kapnak. Egyébként az Országos Iskolakert-Fejlesztési Programot tavaly januárban indította az Agrárminisztérium. A programot támogatók köre folyamatosan bővül és egyre több – mint például az óvodák számára szóló – alprogramot hirdetnek meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában