Vetélkedő

2024.06.13. 13:05

Ötödik alkalommal is a Kiss családé lett a győzelem

Ötödik alkalommal bizonyította be a Kiss család, hogy ők a vármegye legbiztonságosabb közlekedői. Ők képviselhetik vármegyénket a rendőrség vetélkedőjének országos döntőjén.

Kemma.hu

A Kiss család 5. alkalommal nyerte már meg a Közlekedik a Család területi versenyt, így idén is ők képviselik majd vármegyénket a a rendőrség országos döntőjén. 

Ötödik alkalommal bizonyította be a Kiss család, hogy ők a vármegye legbiztonságosabb közlekedői. Ők képviselhetik vármegyénket a rendőrség vetélkedőjének országos döntőjén.
A Kiss család idén már 5. alkalommal győzött, ezzel idén is ők mehetnek a rendőrség országos döntőjére 
Fotó: facebook/Komárom-Esztergom vármegyei rendőrség


A vármegyei rendőrség közösségi oldalán osztotta meg, hogy a Balesetmegelőzési Bizottság a tatabányai Interspar pakolójában rendezte meg a Közlekedik a család vármegyei vetélkedőjét. 

Játszva tanít a rendőrség

Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság idén 13. alkalommal hirdette meg a „Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedőjét. Ahogyan arról korábban beszámoltunk: az országos döntőn minden évben a vármegyei versenyeken legjobban teljesítő csapatok vesznek részt. A szervezők a közlekedéssel kapcsolatos, játékos és szórakoztató feladatokkal várták az érdeklődőket.  
Két szülő mellett legalább egy 6 és 17 év közötti gyermeknek is részt kellett vennie a megmérettetésen. Feltétel volt, hogy legalább az egyik szülő rendelkezzen érvényes B kategóriás vezetői engedéllyel. A közlekedési szabályokra, az elsősegélynyújtásra és a rendőri karjelzésekre vonatkozó kérdések, gyakorlati feladatok voltak.

A rendőrség tájékoztatása szerint a verseny azzal a céllal jött létre, hogy a közlekedők figyelmét a rendőrség ráirányítsa a biztonságos, balesetmentes közlekedésre. Továbbá figyelemfelhívásként szolgál a szülői példamutató magatartás fontosságára és a család közösség nevelő erejére. Az egésznapos versenyen a résztvevő családok kerékpáros és személygépkocsi KRESZ elméletben, kerékpáros műszaki elméletben, valamint kerékpáros és autós ügyességi feladatokban mérték össze tudásukat.
Az országos vetélkedő döntőjén Komárom-Esztergom vármegyét az I. helyezett Kiss család képviseli majd, immár ötödik alkalommal. Az országos verseny fődíja egy Skoda Scala típusú személygépkocsi lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában