Lánczy Leó-díj

2020.04.05. 18:28

Jótékonykodni fog a tatai kötődésű kitüntetett Volán-vezér

Lánczy Leó-díjban részesítették a tatai születésű, Dunaalmáson felnövő Dávid Ilonát, aki a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Körtvélyfáy Dina

A legmagasabb fokozatú miniszteri szintű elismerésben részesült Dávid Ilona

Forrás: Volánbusz Zrt.

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Lánczy Leó-díjat adományozott a tatai születésű, Dunaalmáson felnövő Dávid Ilonának. A Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója a regionális közlekedési központok Volánbusz Zrt.-be történő integrálása során nyújtott kimagasló szakmai munkájának elismeréseként kapta a jutalmat az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából. A kitüntetés átadását a koronavírus-járvány miatt szűk körben tartották.

Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter megköszönte Dávid Ilona erőfeszítéseit. A hatékonyabb működés kialakításával a társaság a közelgő piacnyitás után versenyképes vállalatként, a közúti közösségi közlekedés kiemelkedő szereplőjeként tudja folytatni a munkát. Az új Volánbusz évente mintegy 667 millió utas szállításáról gondoskodik; több mint 19 ezer dolgozójával a harmadik legnagyobb foglalkoztató az állami vállalatok között.

A dualizmus kiemelkedő gazdasági szakemberéről, a korszerű magyar közlekedés megteremtésében is oroszlánrészt vállaló Lánczy Leóról elnevezett díjat a nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszter a hosszú időn át kimagasló szakmai munkát végző vagy valamely kiemelt fontosságú szakmai feladat végrehajtásában közreműködő személyeknek, illetve kiemelkedő életmű elismeréseként adományozza. A díjjal járó pénzjutalmat Dávid Ilona – mint alapító – egy hamarosan létrejövő, jótékony célokat szolgáló alapítvány javára ajánlja fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában