Részlegesen újra kinyit a tatai piac

Az üzemeltető és a polgármester között zajlott egyeztetés értelmében Tatán részlegesen, de újra kinyit a piac.

Kemma.hu

Kaposvár, 2020. március 28. A koronavírus-járvány miatt maszkot viselő virágárus a kaposvári piacon 2020. március 28-án. Ezen a napon a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján Nagy István agrárminiszter a koronavírus-járvány miatt bezárt piacoknak a szabályok szigorú betartása mellett történő újranyitására szólította fel az érintett települések polgármesterét. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

A piac üzemeltetőjével történt egyeztetés alapján a tatai piacot részlegesen, de újra nyitja az üzemeltető – jelentette be sajtótájékoztatóján Michl József polgármester március 31-én. A piac továbbra is szerdán és szombaton, 6 és 14 óra között várja a vásárlókat – írja a tata.hu.

A piacon mind a vásárlók, mind az árusok egészségének megőrzése érdekében az árusítóhelyek 3 méteres távolságra kerülnek felállításra, így összesen harminc darab árusítóhelyet alakítanak ki, melyekre a helyi őstermelők jelentkezését várja az üzemeltető. Igényt benyújtani kizárólagosan hús és füstölt árú, tojás, virág és palánta, zöldség és gyümölcs árusítására lehetséges.

Ezen termékeken túl más termék árusítására jelenleg nincs lehetőség. Amennyiben a meghatározott árusítóhelyek száma megtelik, további árusítóhelyet a kialakult közegészségügyi helyzetre való tekintettel nem áll módjában kialakítani az üzemeltetőnek. Michl József polgármester kiemelte: – Az árusok a piacon történő tartózkodási idejük alatt kötelesek többek között szájmaszkot és gumikesztyűt hordani, valamint az árusítóhelyük folyamatos fertőtlenítéséről gondoskodni.

A vásárlók, a piacon történő tartózkodásuk alatt többek között az alábbiak betartására kötelesek:

  • 71/2020. (III.27.) Kormány rendelet alapján 6 és 9 óra, valamint 12 és 14 óra között csak és kizárólag a 65 év alattiak, míg 9 és 12 óra között csak és kizárólag a 65 év felettiek tartózkodhatnak a piac területén
  • valamennyi vásárló csak a vásárlása céljából és annak időtartama alatt tartózkodhat a piacon
  • A piac területének tisztán tartásáról és fertőtlenítéséről a piac üzemeltetője folyamatosan gondoskodik. Kérik, hogy a piac területén történő tartózkodás során a járványügyi szabályokat, előírásokat tartsák be.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában