tanácsadás

2020.03.17. 09:57

Különleges ételeket kóstoltak a felsőgallaiak az egészségnapon

Koleszterinszint, vérnyomásmérés mellett a Széchenyi István Művelődési Házban szervezett egészségnapon az érkezők különleges ételeket is kóstolhattak.

S. G.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Sugár Gabi


A rendezvényt még a koronavírus magyarországi elterjedése előtt rendezték meg, február végén. (szerkesztői üzenet)


Koleszterinszint, vércukorszint és vérnyomásmérés mellett a Széchenyi István Művelődési Házban szervezett egészségnapon az érkezők különleges ételeket is kóstolhattak. Salamonné Helter Erika életmód-tanácsadó asztalánál sokan álltak meg, hogy megkóstolják a szezámmagos kölesből készült fasírtgolyókat, a chia mag pudingokat vagy a zabpehelyből készült kekszeket.

Herendi Judit, a művelődési ház vezetője elmondta: a programban a hagyományos szűréseken túl sok újdonság is várta az érdeklődőket. Előadást hallhattak az influenza megelőzéséről és kezeléséről, táplálkozási, életvezetési, belgyógyászati és reumatológia szaktanácsadás mellett igen népszerű volt még a reform svédasztal is.

A rendezvényen bemutatkoztak a Szervátültetettek Komárom-Esztergom Megyei Sport és Érdekvédelmi Egyesületének tagjai is. Varga Viktor, a szervezet elnöke kiemelte: fontos, hogy egyesületük minél szélesebb körben váljon ismertté. Kiemelt feladatuknak tekintik többek között a transzplantáltak rehabilitációját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában