Az Országos Polgárőr Szövetség megalakította a saját operatív törzsét

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke dr. Túrós András megalakította a szövetség saját öt tagú operatív törzsét, akik számos feladatot látnak el.

F. K.

Kecskemét, 2015. október 15. A Bács-Kiskun megyei polgárõr szervezetek 38 darab új szolgálati jármûvének átadása Kecskeméten 2015. október 15-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Fotó: Ujvári Sándor

Tekintettel a kialakult koronavírus-járvány veszélyeire, figyelemmel a kormány, a rendészeti szervek és az önkormányzatok intézkedéseire, dr. Túrós András elnök létrehozta az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) operatív törzsét. A szövetség honlapján olvasható, hogy az öttagú törzs vezetője dr. Endrődi István, az OPSZ gazdasági igazgatója, titkára Ikladi Endre hírfőnök.

Az operatív csapat feladatai közé tartozik például a megyei polgárőrszövetségek tevékenységének összehangolása a járványveszély elhárításával, a védekezéssel kapcsolatban. Folyamatosan tájékozódnak a polgárőrök egészségi állapotáról, különös tekintettel a 70 évnél idősebbek helyzetéről. Figyelemmel kísérik a kormány, illetve az országos operatív törzs döntéseit, javaslatait, azokat az OPSZ elnöke intézkedéseiben érvényesíti. Árajánlatokat kérve, felkutatják azokat a cégeket, amelyek maszkokat, kesztyűket, fertőtlenítőszereket gyártanak.

A törzs vezetője a megyei elnököktől a járványveszéllyel kapcsolatos polgárőri ténykedésről szükség esetén információkat kérhet be. A csoport kapcsolatot tart a települési Önkormányzatok Országos Szövetsége titkárságával. Az operatív törzs szükség szerint ülésezik. Kun Csaba, a megyei polgárőrszövetség elnöke kérdésünkre elmondta, hogy szűkebb hazánkban 750 hatvanöt évesnél fiatalabb polgárőr végez önkéntes munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában