bormustra

2020.03.07. 07:02

A legjobb naszályi borosgazda vándordíjat is kapott a borversenyen

A naszályi önkormányzat negyedik éve rendezte meg a helyi és környékbeli bortermelők, borbarátok közreműködésével a naszályi borversenyt a művelődési házban.

P. J.

Forrás: Beküldött

Régen nagy hagyománya volt a borversenynek a településen. Hosszú évtizedekig a kertbarát kör, majd a Szabadidő klub rendezte meg ezt a mustrát. Ezt a tradíciót elevenített fel ismét a község. Idén is neves, ismert és elismert borászokat hívtak a versenyre.

A borbírák Béger Ákos és Emmer Szabolcs a dunaszentmiklósi Kősziklás Pincészet tulajdonosai voltak, akik már négy éve ítészei az eseménynek. Ők most is hasznos és értékes, építő tanácsokkal látták el a gazdákat, termelőket. Idén 37 bort neveztek a versenyre, ebből 5 arany-, 16 ezüst- és 9 bronz­érem született.

Béger Ákos hangsúlyozta, a tavalyi év kiváló volt és ez a beküldött mintákon is érződött. Különleges volt az idei borverseny. A megmérettetésen szinte a kezdetek óta részt vesznek a tarjáni borosgazdák és sorra nyerik el az arany-, ezüst- és bronz minősítéseket. Nagyon jól érzik itt magukat. Schneider József éppen ezért azt gondolta, egy vándordíjjal kedveskedik a helyieknek, amely náluk, Tarjánban már hagyomány. Egy szekrényt készítettek, faragásokkal díszítve köztük Naszály címerével. Ezt a díjat a legjobb naszályi borok gazdái nyerhetik el, de a következő évben vissza kell hozni a versenyre, ám az aktuális győztes borai és termelői felkerülnek a szekrényre.

A bormustra eredménye

A képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára a következő gazdák, illetve boraik „állhattak”: a tatai Molnár Péter, Királyleányka (2019-es évjárat), a tarjáni Ries Dávid, Szürkebarát (2019), a Sörös-Szileszki Pincészet, vegyes vörös (2018), a tarjáni Schneider József, Bianka (2019), valamint Schneider József, Kékfrankos rozé (2019). További érmesek: Elek Balázs (Tata), Straubinger András (Tarján), Dávid Attila (Naszály-Dunaszentmiklós), Bagdi Kálmán (Naszály), Virágh Zoltán (Naszály), Vass József Péter (Naszály), Rovács Veronika (Naszály), illetve a V. A. K. (Naszály). Ami jó hír, hogy a benyújtott borminták közül mindössze három nem ért el semmilyen minősítést

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában