együtt lenni jó

2020.02.22. 15:20

Élettel telt meg, és közösséget épít a bokodi művelődési ház

Új színt vitt Bokod kulturális életébe Patakiné Mészáros Szabina, a művelődési ház új vezetője. Most már igazán összekovácsolódott a helyi közösség.

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Októbertől új vezetője van bokodi művelődési háznak, Patakiné Mészáros Szabina személyében. A fiatal lelkesedése munkáján is meglátszik, nagy fantáziát lát a helyi közösségi élet felpezsdítésében.

– Nagyon jó kis csapat alakult ki. Jó a közösség, akik ahol csak tudják segítik egymást – mondja Szabina, és ezalatt a civil szervezetekre gondolt.

A BOcsKOroD Néptáncegyüttesre, a KaDarka Színjátszótársulatra, a Bazsarózsa Népdalkörre végül, de nem utolsósorban a nyugdíjasklubra. Mint mondja, munkáját nemcsak a falu lakosai segítik, hanem az önkormányzat is, akik teljes mellszélességgel támogatják elképzeléseit. Például a hétvégén is nagy volt a nyüzsgés a kultúrházban. Igaz, nem feltétlen az intézmény volt az esemény főszervezője, Szabináék csupán a helyszínt biztosították a település télűző mulatságának.

Immáron ötödik esztendeje, hogy az óvoda szülői munkaközössége megszervezi farsangi bálját. A színes forgatagban és a süteményekkel gazdagon megterített asztalok körül ott volt „szupermen” és a táncparketten sertepertélt a kis katicabogár. De volt aki Olafnak, a hóembernek öltözött és egy kis angyalka is leült az egyik asztalhoz színezni. Kis tigris jelmezt húzott az egyik gyermek, fogócska-társa pedig viking maskarát öltött. Mintegy ötven gyermek – elsősorban óvodáskorú valamint alsó tagozatos – fogadta el a meghívást a batyus bálra.

Őket természetesen kreatív foglalkozások is várták. Például lufit hajtogathattak, álarcot készíthettek, választhattak csillámtetoválás és arcfestés között az aprótalpúak. Az édesszájúakra fánkevő verseny is várt, később pedig limbózásra hívták a táncoslábúakat. Este nyolc órától profilt váltott a buli. Erre az időpontra ugyanis a felnőttek kaptak belépőt és megnyílt a retró diszkó.

Fókuszban a tánc

Patakiné Mészáros Szabina élete mindig is a tánc körül forgott. Alig érte el a hároméves kort, máris színpadra állt és a kemény, megfeszített munka hamarosan meghozta gyümölcsét. Kiemelendő, hogy hétszeres világbajnok, az oroszlányi Silhouette balett örökös tagja, két éve pedig nívódíjas. Szabina vezetésével 9 évvel ezelőtt alakult Bokodon egy tánccsoport, amelynek tagjai évről évre bebizonyítják: modern és kortárs koreográfiáik szemet gyönyörködtetőek. Ők a Deja Vu táncosai.

Legközelebb március 8-án szerveznek programot a házban, a nőnapot. Vasárnap 16 órától egyebek mellett fodrászsarokkal, házi süteményversennyel, hastáncbemutatóval és szépségápolási tippekkel valamint különböző edzésprogramokkal várják a gyengébbik nem tagjait a kultúrház aulájában. Ebben a hónapban lesz még borverseny, de a legnagyobb produkciót június 6-án tervezik, az összetartozás napján, amikor az összes civil szervezet bemutatkozik egy közös előadásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában