beruházás

2020.01.30. 20:00

Őszre készül el a mélygarázs Tatabánya központjában

Az év második felében befejeződik a városközpontban épülő mélygarázs építése, amelynek eredményeként az eddigieknél kétszer több gépjármű parkolása oldódik meg.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A beruházással zöldebbé, élhetőbbé válik a város, modern közösségi térrel és parkolóházzal gazdagodik – kezdte a sajtótájékoztatót Szücsné Posztovics Ilona polgármester. Kiemelte: a projekt megvalósítása érdekében a város 2016-ban nyújtott be 2,4 milliárd forint értékű uniós pályázatot. Ebben a megyeháza előtti terület közösségi téré alakítása és mélygarázs építése szerepelt, valamint a Dózsakerti sétáló utca rekonstrukciója. A Sétáló utcában új utcabútorokat, szökőkutakat, csobogókat helyeztek el, s térfigyelő kamerarendszert is kiépítettek.

A megyeházán a korábbi százhuszonöt helyett, háromszáz gépjármű parkolhat majd a mélygarázsban, amelynek teteje egy szintbe kerül az Árpád szoborral. Látványos utcabútorokkal, köztéri berendezésekkel hatalmas közösségi és rendezvénytérré alakítják. A tatabányaiak természetesen ingyen használhatják majd a mélygarázst – tette hozzá a polgármester.

A parkolóház építése az idén, várhatóan októberben befejeződik, a körülötte lévő területrendezés azonban áthúzódik jövőre az üzletház építésének befejezéséig. A megyeháza várhatóan 2021. augusztusára teljesen új arcát mutatja a tatabányaiaknak. A mélygarázzsal és a szolgáltatóház teljes bekerülési költsége hozzávetőlegesen négymilliárd forint.

További Részletek a 24 Óra január 31-i számában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában