testületi ülés

2019.12.26. 10:16

Nem változik a Jókai-gimnázium fenntartója

Az év utolsó testületi ülésén kilenc napirendi pontról egyeztetettek a komáromi képviselők. Volt szó gazdasági programról, költségvetési koncepcióról, településfejlesztési stratégiáról és környezetvédelmi programról is.

K. D.

Az év utolsó testületi ülésén volt szó gazdasági programról, költségvetési koncepcióról, településfejlesztési stratégiáról és környezetvédelmi programról is.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Dr. Konczer Erik képviselő az összeért, 2020 első felében már átadni tervezett új Duna-híddal kapcsolatban arról szólt, hogy bár az átkelőnek számos előnye lesz, lényegesen nagyobb forgalmat is eredményez. Turi Bálint alpolgármester elmondta, a közeljövőben valósulhat meg a közlekedés megkönnyítése érdekében a 13-as út felújítása az M1-es autópályáig, és a 81-es út kétszer két sávossá fejlesztése az M1-es és M7-es autópálya között. Felgyorsíthatja az új híd a város elkerülő útjának továbbépítését és a kanyarodósáv mielőbbi megépítését Koppánymonostor felől a Rákóczi rakpart irányába is.

Nagy Nikolett képviselő a gazdasági programra reagálva arról beszélt, a következő években kiemelt feladat lesz a turizmus fejlesztése. A Csillag erődöt 2020-ban adják majd át, emellett a Brigetio Gyógyfürdőben is fejlesztés valósul meg, hogy a fürdő a téli időszakban a családok, gyermekek számára is megfelelő szolgáltatást nyújthasson.

A város vezetése az ülés végén a közösségi oldalakon és a városban felröppent azon híresztelésekre is reagált, miszerint a Jókai Mór Gimnáziumból egyházi fenntartású intézmény lesz. Dr. Molnár Attila polgármester elmondta, nem indult hivatalos eljárás a fenntartóváltás tekintetében. Hangsúlyozta, támogatnák egy egyházi gimnázium létesítését, de a Jókainak nem lesz más fenntartója. Az ülést követően a Szivárvány Óvoda apróságai adtak karácsonyi műsort.

Költözés

A településrendezési eszközökről szóló napirendi pontnál dr. Molnár Attila arról beszélt, az Ázsia Kincse áruház a rendbetételével, új parkolók kialakításával méltó városközponttá alakulhat. A körforgalom mellől az áruház modern, felújított épületébe költözne át a Spar, amely így nagyobb területen tudja majd kiszolgálni a vevőket. Dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármester a szőnyiek igényét tolmácsolta, akik a Vásártéren, a bezárt ábécé helyén szívesen látnának új üzletet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában