átadó

2019.12.13. 18:24

Felavatták a szaléziak péliföldszentkereszti látogatóközpontját

Látogatóközponttal gazdagodott a magyar szalézi rend bölcsőjében a Gerecse Naturpark.

Fenyvesi Károly

Szász istván (jobbra) az állandó kiállítás tervezője mutatta be a látogatóközpontot a vendégeknek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Fenyvesi Károly

A kegyhelyen december 13-án pénteken tartották a Gerecse Naturpark Látogatóközpont átadási ünnepségét. Az eseményen megjelentek között Szekér Zoltán, a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület elnöke külön is köszöntötte P. Ábahám Béla SDB szalézi tartományfőnököt, Schanda Tamást, az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkárát, dr. Völner Pált, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárát, a térség országgyűlési képviselőjét, Steindl Balázst, a megyei közgyűlés alelnökét és Michl Józsefet, a Gerecse Naturpark elnökét. Nyitányként az első magyar szalézi szerzetes, Zafféry Károly nevét viselő nyergesújfalui középiskola diákjainak egy csoportja muzsikált.

Szász istván (jobbra) az állandó kiállítás tervezője mutatta be a látogatóközpontot a vendégeknek (Fotó: Fenyvesi Károly / 24 Óra)

A folytatásban Ábrahám Béla atya megköszönte mindazok ténykedését, akik ötletgazdaként, a pénzügyi háttér megteremtésében, tervezőként, kivitelezőként közreműködtek a beruházás megvalósításában. A térség egyik legjelentősebb ökoturisztikai létesítménye a Magyar Állam és az Európai Unió 214 millió forintnyi támogatásával jöhetett létre.

Gadácsi Péter intézményvezető jelezte, hogy a látogatóközpont áprilistól minden nap várja majd az érdeklődőket.

Az atya megáldja a natúrparkot (Fotó: Fenyvesi Károly / 24 Óra)

További részletek a 24 Óra december 14-i számában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában