felajánlás

2019.11.29. 11:30

Négyezer könyvet adományoztak a komáromi tűzoltók

A négyezer kötetet a szlovákiai magyar nyelvű tanintézetek között osztják szét, a magyar nemzeti identitás megtartásának, valamint átörökítésének érdekében.

K. D.

smart

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Nagylelkű adományt vehetett át kedden a komáromi hivatásos tűzoltó-parancsnokságon Fekete Irén, a Szlovákia Magyar Pedagógusok Szövetségének elnöke. A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ (KOK) ugyanis megszüntette az évtizedek alatt felhalmozott könyv- és jegyzetgyűjteményét, amely szakmai és szépirodalmi műveket egyaránt tartalmaz. A mintegy négyezer kötetet a szlovákiai magyar nyelvű tanintézetek között osztják szét, a magyar nemzeti identitás megtartásának, valamint átörökítésének érdekében.

Dr. Papp Antal tűzoltó ezredes, a KOK igazgatója az ünnepélyes átadón úgy vélte, minél többet olvasunk, annál szebben, választékosabban tudjuk majd kifejezni magunkat szóban és írásban is. Hozzátette továbbá még azt is, hogy az olvasás az alapműveltség része és viselkedési minták is elsajátíthatóak a könyvek segítségével. Az esemény végén Fekete Irén köszönetet mondott a felajánlott kötetekért, amelyet Pozsonytól Királyhelmecig olvasnak majd tanárok és diákok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában