prezentációk

2019.11.26. 12:00

A világ minden tájáról érkeztek fiatal előadók a tatabányai konferenciára

A Vértes Agorájában rendezett nemzetközi ifjúsági konferencián gondolatébresztő előadásokat tartottak a fiatalok az őket érintő aktuális témákban.

G.D.V.

Quo Vadis, Iuvensis? azaz Merre tartotok, fiatalok? címmel rendezett nemzetközi ifjúsági konferenciát A Vértes Agorája pénteken. Az eseményen köszöntőt mondott Sámuel Botond László, az Agora Nonprofit Kft. ügyvezetője, illetve Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya polgármestere is. Utóbbi beszédében kiemelte, hogy a demokrácia építésében a konferencián előadó és résztvevő fiatalok sokat tudnak segíteni, rajtuk múlik, hogy olyan rendszer épüljön ki, ami számukra is megfelelő lesz. Szénási Pál Mátyás, a rendezvény egyik szervezője elmondta, hogy idén több, mint 40 pályázat érkezett be a világ minden részéről.

– Egyedülálló a program, hiszen a világ különböző pontjairól érkeztek az ifjú előadók, hogy gondolatébresztő előadásokat tartsanak az őket érintő és igen aktuális témakörökben. A prezentációk során az előadóknak egyúttal alkalmuk nyílik önbizalmat és gyakorlatot szerezni a nyilvános szereplés területén is, ami nagyban segítheti későbbi útkereséseiket a tudományos közegben – magyarázta Szénási Pál Mátyás.

Ezek is érdekelhetik