környezetvédelem

2019.09.11. 18:26

Nem mindennapi verseny lesz a kesztölci diákok között

A verseny mellett a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás fontosságára is tanítják a diákokat a kezdeményezéssel.

W. P.

Forrás: Shutterstock

Szeptember 17-én rendezi meg a papírhulladék-gyűjtési akcióját a kesztölci általános iskola, amelyen évről évre jeleskednek az iskolások. Kesztölc azon települések közé tartozik, ahol máig élénken él ez a kezdeményezés. Célja kettős tartalommal bír: egyrészt felhívja a tanulók figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás fontosságára, másrészt az osztályok között szétosztják a papírkötegek leadásából befolyt összegeket. Ezért igazi verseny folyik az évfolyamok között, hiszen mennyiséggel arányosan nagyobb pénz ütheti az egyes osztályok markát. Korábban előfordult, hogy olyannyira aktívan és lelkesen tevékenykedtek a diákok, hogy negyvenhat mázsa papírt gyűjtöttek össze az iskolában.

Az oktatási intézmény vezetősége ezúttal is minden tanuló aktív részvételére számít. Az elmúlt évekhez hasonlóan a leadás napját megelőző napokban fokozódhat igazán a verseny és a nebulók – némi papírhulladék reményében – kiskocsikkal és talicskákkal keresik majd fel a kesztölci portákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában