Falunap

2019.08.01. 14:16

Megyezászlót kaptak és szlovák delegációval ünnepeltek Bokodon

Szlovákiából érkezett delegációval ünnepelték a bokodiak településük nagy napját a hétvégén, amely többek között a két nemzet barátságát szimbolizálja.

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A hétvégi falunap résztvevői ismét jó példát mutattak a közösségi élet íratlan szabályaiból és nem utolsósorban a szabadidő hasznos és kulturált eltöltésének lehetőségéről. Miként az lenni szokott, az idén is a Hősök tere adott otthont a két napos programsornak.

Az első napon a DeJaVu modern tánccsoport növendékei szórakoztatták a nagyérdeműt, este Maróth Viki és a Nova Kultúr zenekar koncertezett a rendezvénytéren, a produkciót egy lemezlovas követte.

A szombat is a sokszínűség jegyében telt, a programok változatos kavalkádjában mindenki megtalálhatta a számára leginkább tetszőt. Az „Öreg” tavon gyermek horgászversenyre míg a művelődési házban baráti találkozóra gyülekezhettek az érdeklődők, akik utóbbi helyszínen elsősorban a településről elszármazottakkal találkozhattak. Párhuzamosan Dutka Károlyné Zsuzsanna gobelin csodáiból nyílt kiállítás a nagyteremben, amit ottjártunkkor Kedves László és felesége közelebbről is szemügyre vett.

Miként az lenni szokott, a vadásztársaság tagjai aznap szakácsokká váltak és nagy erőkkel készültek: a vadpörkölt már órák óta rotyogott az üstben, hogy ebédre jóllakjon a falu apraja-nagyja. Szinte már hagyomány, hogy a helyi nyugdíjasklub asszonyai süteménnyel kínálják a meghívottakat, amiből majd’ minden asztalra került.

Ebéd után Csonka László polgármester hivatalosan is megnyitotta a falu nagy napját. A településvezető a színpadon köszöntötte Czunyiné dr. Bertalan Juditot, a térség országgyűlési képviselőjét és Popovics Györgyöt, aki a megyei közgyűlés elnökeként átadta neki a megyezászlót.

Csonka László úgy fogalmazott, a lobogó jelképezi szűkebb hazánk településeinek összetartozását és az egymás iránti nagyrabecsülést. Végül mindenkinek kellemes együtt töltött időt, valamint felhőtlen szórakozást kívánt.

A kétnapos ünnep falubállal valamint a vasárnapra virradó reggelig tartó tánccal végződött.

100 tagú citerazenekar alakul

Bokod testvértelepülése Zsitvabesenyő (Bešeňov) község Szlovákiában. Az évek során a két település között szoros kapcsolat alakult ki, főbb rendezvényeikre rendszeresen meghívják a községekben működő kulturális csoportokat. Az elmúlt néhány évben a DejaVu tánccsoport képviselte Bokodot. A Besenyői Citerások által magyarbődi dallamok csendültek fel a hétvégi falunapon. A Kemma.hu úgy tudja, tavaly merült fel egy 100 tagú citerazenekar létrehozásának ötlete, amely több együttessel kivitelezhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában